Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ψαγμένα trick με το mouse...


Το ποντίκι αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις στην ιστορία των υπολογιστών. Μας διευκολύνει στην χρήση του υπολογιστή και συχνά προτιμάμε να κάνουμε κλικ από το να πατήσουμε το enter στο πληκτρολόγιο μας. Στην πραγματικότητα όμως, χρησιμοποιούμε το ποντίκι για να εκτελέσουμε πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που μας προσφέρει! Ας δούμε μερικά κόλπα που μπορούμε να κάνουμε.

  • Κρατήστε το πλήκτρο Shift για να επιλέξετε κείμενο.
Πιθανόν να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε συνεχόμενα αρχεία και φακέλους κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift και κάνοντας κλικ στo πρώτo και στη συνέχεια στο τελευταίο αρχείο / φάκελο. Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι ότι το ίδιο ισχύει, επίσης, για την επιλογή κειμένου σε έγγραφα, όπως το MS Word, Notepad ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.


Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι απλά ένα κλικ στον πρώτο χαρακτήρα του κειμένου που θέλουμε να επιλέξουμε και στη συνέχεια πατώντας το πλήκτρο Shift κάνουμε κλικ στον τελευταίο χαρακτήρα του κειμένου .

  • Κρατήστε το πλήκτρο Ctrl για να επιλέξετε αποσπάσματα από ένα κείμενο.
Σίγουρα θα  υπήρξε κάποια στιγμή που θελήσαμε να επιλέξουμε πολλά κομμάτια κειμένου σε ένα έγγραφο. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Κρατάμε το πλήκτρο Ctrl κατά την επιλογή του κειμένου και στη συνέχεια κρατώντας το πάλι πατημένο, επιλέγουμε ένα άλλο κομμάτι του κειμένου,  και ούτω καθεξής.


  • Κρατήστε το πλήκτρο Shift στο δεξί κλικ για επιπλέον επιλογές.
Σε όλα τα αρχεία και τους φακέλους κάνοντας δεξί κλικ με το ποντίκι επάνω τους εμφανίζεται ένα μενού που με διάφορες επιλογές σχετικά με τα αρχεία / φακέλους. Υπάρχουν όμως και κρυφές επιλογές σε αυτό του μενού οι οποίες μπορούν να εμφανιστούν αν πριν από το δεξί κλικ κρατήσουμε πατημένο το πλήκτρο Shift.


  • Μεγέθυνση και σμίκρυνση (Zoom In - Zoom Out).
Όλες οι εφαρμογές για εικόνες, οι επεξεργαστές κειμένων αλλά και οι browsers μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε μεγέθυνση και σμίκρυνση. Μπορούμε πολύ εύκολα με το ποντίκι να μεγεθύνουμε ή να σμικρύνουμε το παράθυρο που είμαστε απλά κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl κουνάμε την ροδέλα του ποντικιού. Η κίνηση της ροδέλας προς τα πάνω προκαλεί μεγέθυνση και προς τα κάτω σμίκρυνση.


  • Κλείσιμο και μεγιστοποίηση παραθύρων με το ποντίκι
Μπορούμε να κάνουμε διπλό κλικ στο πάνω αριστερό μέρος ενός ανοιχτού παραθύρου για να το κλείσουμε. Επίσης να κάνουμε διπλό κλικ στην μέση ενός ανοιχτού παραθύρου για να το μεγιστοποιήσουμε.


  • Κρατήστε το πλήκτρο Ctrl για να ανοίξετε ένα σύνδεσμο σε νέα καρτέλα.
Όταν βρισκόμαστε σε μία ιστοσελίδα και κάνουμε κλικ σε έναν σύνδεσμο μερικοί ανοίγουν στην ίδια καρτέλα και μερικοί σε νέα . Δεν έχουμε όμως την δυνατότητα να δούμε αν θα ανοίξει στην υπάρχουσα καρτέλα ή σε νέα, αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl και πατώντας πάνω στο σύνδεσμο να ανοίγει πάντα σε νέα καρτέλα.


  • Κλείσιμο καρτέλας browser
Στην περίπτωση που το αριστερό κλικ στο ποντίκι δεν δουλεύει και δεν γνωρίζουμε με ποιο συνδυασμό πλήκτρων να κλείσουμε μια καρτέλα στο browser μας, μπορούμε να πάμε επάνω στο όνομα της καρτέλας και να πατήσουμε την ροδέλα.


  • Περισσότερες επιλογές drag and drop.
Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει την μέθοδο "drag and drop" για να μεταφέρετε ή να αντιγράψετε ένα αρχείο / φάκελο. Έχετε δοκιμάσει όμως ποτέ αυτήν την διαδικασία με δεξί κλικ; Εμφανίζεται ένα μενού με τις παρακάτω επιλογές : 


  • Κρατήστε το πλήκτρο Alt για να επιλέξετε κείμενο σε στήλες.
Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να επιλέξετε κείμενο το οποίο βρίσκετε σε κάθετη στήλη στο Word; Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, με την βοήθεια όμως του πλήκτρου Alt και με το ποντίκι η επιλογή γίνεται σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
Αρχικά κάνουμε κλικ στον πρώτο χαρακτήρα που θέλουμε να επιλέξουμε. Στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο Alt και κατευθυνόμαστε προς τα κάτω για να επιλέξουμε το κείμενο που θέλουμε. Όταν έχουμε επιλέξει το κείμενο αφήνουμε το πλήκτρο Alt.


Πηγή : guidingtech

1 σχόλιο:

  1. Nice Article,

    Use Digital Photo Recovery is magnificent software which is able to restore most of the lost images, videos, and music from your device.

    Thanks for sharing this information...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails