Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μετατρέψτε το Android κινητό σας σε ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο!

Οι εφαρμογές που υπάρχουν για συσκευές Android είναι πάρα πολλές. Αρκετές από αυτές είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες. Μια από αυτές είναι το AndroMouse, με το οποίο μας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψουμε οποιαδήποτε Android συσκευή σε ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο για τον υπολογιστή μας.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας από το Google Play. Η έκδοση που θα σας παρουσιάσουμε είναι δωρεάν. Εκτός από την εφαρμογή στο κινητό μας θα πρέπει να κατεβάσουμε και την εφαρμογή στον υπολογιστή μας πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλά αποσυμπιέζουμε το αρχείο που κατεβάσαμε και εκτελούμε το "AndroMouse Desktop 2.5". Αμέσως θα εμφανιστεί η κεντρική οθόνη του προγράμματος, στην οποία προβάλλεται η διεύθυνση IP του υπολογιστή μας καθώς και το αναγνωριστικό του όνομα για το δικτυο Bloutooth.


Αντίστοιχα στο κινητό μας με το που ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη :


Στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ασύρματη σύνδεση για να συνδέσουμε το κινητό με τον υπολογιστή μας επιλέγουμε "WiFi"  (θα πρέπει ο υπολογιστή και το κινητό να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο). Εναλλακτικά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σύνδεση μέσω δικτύου Bluetooth πατώντας στην επιλογή "Bluetooth".

Όταν επιλέξουμε WiFi εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη στο κινητό μας ή οποία μας ζητάει να ορίσουμε την διεύθυνση  IP του server, που δεν είναι άλλη από την διεύθυνση IP του υπολογιστή μας. Την πληκτρολογούμε και πατάμε το κουμπί "Connect".


Αν η σύνδεση είναι επιτυχής θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη στο κινητό μας. Είναι ουσιαστικά το touchpad μέσα από το οποίο μπορούμε να μετακινούμε το ποντίκι στον υπολογιστή μας.


Επίσης παρατηρούμε ότι πλέον στον υπολογιστή μας η ένδειξη "Server Status" έχει αλλάξει σε Connected.


Πατώντας το τετράγωνο στην πάνω δεξιά πλευρά στο κινητό μας εμφανίζονται περισσότερες επιλογές :


Πατώντας στην επιλογή 1 εμφανίζεται το touchpad όπως και όταν συνδεθήκαμε στο πρόγραμμα. Με την επιλογή 2 εμφανίζεται το πληκτρολόγιο στο κινητό μας με το οποίο μπορούμε να πληκτρολογήσουμε ότι θέλουμε στον υπολογιστή μας. 


Πατώντας στην επιλογή 3 εμφανίζεται μια οθόνη με κάποια ειδικά πλήκτρα που έχουμε στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας. Για παράδειγμα τα πλήκτρα F, Εsc,Capc Lock κ.α.


Πατώντας στην επιλογή 4 εμφανίζεται το Numpad ακριβώς όπως είναι στον υπολογιστή μας.


Στην περίπτωση που επιλέξουμε σύνδεση με Bluetooth αντί για WiFi θα εμφανιστεί μία λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές Bluetooth που υπάρχουν γύρω μας. Επιλέγουμε το όνομα Βluetooth που αντιστοιχεί στον υπολογιστή μας και αμέσως πραγματοποιείται η  ζεύξη. 


Όποια σύνδεση και αν επιλέξουμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο έχουμε μετατρέψει το Android κινητό μας σε ασύρματο ποντίκι  και πληκτρολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails