Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσβαση σε λογαριασμούς e-mail και social networks με μια εφαρμογή.

Στην περίπτωση που έχετε να διαχειριστείτε διαφορετικούς λογαριασμούς email, chat αλλά και  διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία να συνδέεστε ξεχωριστά στο καθένα απο αυτά. Το πρόγραμμα Digsby ενσωματώνει όλες αυτές τις υπηρεσίες έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συνδεόμαστε στην καθεμία ξεχωριστά. Αναλυτικά με το Digsby μπορούμε να συνδεθούμε στις παρακάτω υπηρεσίες :

Λογαριασμοί Chat / IM: AIM, Windows Live Messenger (MSN), το Yahoo Messenger, το Google Talk, το Facebook Chat, ICQ, Jabber.
Λογαριασμοί Email: Gmail, το Hotmail, το Yahoo Mail, AOL / AIM Mail, IMAP και POP.
Κοινωνικά Δίκτυα: Facebook, MySpace, Twitter

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε στο παρακάτω κουμπί :


Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να κάνουμε Register όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα :


Αφού συμπληρώσουμε το username που θέλουμε να εμφανίζεται στο πρόγραμμα και δηλώσουμε email αλλά και κωδικό πατάμε το κουμπί register. Τώρα είμαστε έτοιμοι να συνδεθούμε στο πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το username και τον κωδικό μας.


Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να προσθέσουμε πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς λογαριασμούς μας, που θέλουμε να προσθέσεουμε στο Digsby. Αυτοί μπορεί να είναι Hotmail, Facebook, Google Talk, MySpace, Gmail, Yahoo mail, AIM, MSN, ICQ, συνομιλία στο Facebook, Jabber, AOL / AIM Mail. Πατάμε σε κάθε εικονίδιο ξεχωριστά στην πάνω πλευρά του προγράμματος για να προσθέσουμε τις πληροφορίες που απαιτούνται και αυτόματα συνδέεται το disgsby με όλους τους λογαριασμούς μας. Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να προσθέσουμε μια νέα υπηρεσία κάνοντας κλικ στην επιλογή "Preferences" στο πρόγραμμα.


Η συνομιλία (chat) με το Digsby είναι πολύ απλή υπόθεση. Από την στιγμή που θα συνδεθούμε είμαστε σε θέση να δούμε όλες τις online επαφές μας στο κύριο παράθυρο του Digsby. Για να αρχίσουμε να μιλάμε μαζί τους, απλά κάνουμε διπλό κλικ στο όνομα που θέλουμε. Οι συνομιλίες παρουσιάζονται σε καρτέλες με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε αρχεία αλλά και να αποθηκεύσουμε το ιστορικό των συνομιλιών μας.


Επίσης με το Digsby λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για νέα email. Όταν έχουμε νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στη δεξιά γωνία της οθόνης μας. Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα μη αναγνωσμένα μηνύματα σε αυτό το φάκελο εισερχομένων μπορούμε να τα δούμε πατώντας το βελάκι στα δεξιά. Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα αναδυόμενα παράθυρα αλλά και να αλλάξουμε άλλες επιλογές κάνοντας κλικ στην επιλογή "Preferences" στο πρόγραμμα και στη συνέχεια κλικ στην καρτέλα "Notifications".



Μπορoύμε επίσης να στείλουμε email απευθείας από το Digsby. Απλά ανοίγουμε ένα παράθυρο συνομιλίας με έναν από τους φίλους μας και κάνουμε κλικ στην επιλογή "Email" που βρίσκεται στην πάνω πλευρά του παραθύρου. Εισάγουμε τη διεύθυνση email του φίλου μας στο πεδίο "Το". Το e-mail μπορεί να σταλεί από οποιοδήποτε από τους λογαριασμούς email που διαχειρίζονται μέσω του Digsby.
Όταν τελειώσουμε, κάντε κλικ στο κουμπί "Send".


Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του υπολογιστή μας βλέπουμε εικονίδια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τα email μας. Κάθε εικονίδιο δείχνει τον αριθμό των μη αναγνωσμένων κοινοποιήσεων.


Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κάθε δικτύου, θα μας δείξει επιπλέον λεπτομέρειες γι 'αυτό, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Με το Digsby μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε την κατάσταση μας για όλα τα κοινωνικά δίκτυα ταυτόχρονα.


Μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνιση του Digsby σε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα σε εμάς μέσα από μια συλλογή εμφανίσεων.



Απλά κάνουμε κλικ στον μενού "Preferences" και στη συνέχεια στην καρτέλα "Skin".


Το Digsby μας βοηθά να οργανώσουμε τη διαδικτυακή επικοινωνία μας με ένα μεθοδικό τρόπο. Η χρήση του είναι απλή και εύκολη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο παρουσίασης του προγράμματος από τους κατασκευαστές του.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails