Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συμπίεστε φωτογραφίες χωρίς αλλοίωση !


Σίγουρα θα έχει τύχει να προσπαθείτε να στείλετε μια εικόνα/φωτογραφία μέσω email και λόγω του μεγάλου μεγέθους της είτε να μην μπορείτε να την αποστείλετε είτε να καθυστερεί πολύ. Όπως επίσης το να ανεβάσετε μια εικόνα/φωτογραφία σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο (Facebook, Google +) πολλές φορές είναι χρονοβόρα διαδικασία εξαιτίας του μεγέθους της εικόνας. Ακόμα και η απλή αποθήκευση εικόνων στον σκληρό μας δίσκο πολλές φορές καταναλώνει πολύ χώρο.  Επομένως είναι αναγκαίο να βρούμε έναν τρόπο για να μειώσουμε το μέγεθος της. Να συμπιέσουμε ουσιαστικά τις εικόνες. Σε αυτήν μας την προσπάθεια θα βοηθήσει το πρόγραμμα "Caesium".

Το πρόγραμμα "Caesium" μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ. Μπορούμε να επιλέξουμε την εγκατάσταση του, στον υπολογιστή μας, επιλέγοντας το "Windows Installer" ή απλά να το κατεβάσουμε και να το τρέξουμε από τον υπολογιστή μας "Windows Portable".

Όποια έκδοση και αν επιλέξουμε θα εμφανιστεί η κεντρική οθόνη του προγράμματος και θα δούμε βήμα-βήμα πως θα συμπιέσουμε την εικόνα.


  • Αρχικά θα πατήσουμε το κουμπί "Add" για να προσθέσουμε την εικόνα / εικόνες που θέλουμε να συμπιέσουμε. (Επιλογή 1). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την μέθοδο "Drag and drop".
  • Στην συνέχεια στις επιλογές τις συμπίεσης θα ρυθμίσουμε την ποιότητα που θέλουμε να έχει η συμπιεσμένη εικόνα (Επιλογή 2)
  • Τέλος ορίζουμε τον φάκελο στον οποίο θα αποθηκευτούν οι νέες συμπιεσμένες εικόνες. (Επιλογή 3)
Στην παρακάτω φωτογραφία παρατηρούμε ένα παράδειγμα συμπίεσης εικόνων με το Caesium. Παρατηρούμε ότι στην δεύτερη στήλη βλέπουμε το αρχικό μέγεθος της εικόνας ενώ στην τρίτη στήλη το μέγεθος που θα έχει η συμπιεσμένη εικόνα. Επίσης στο δεξί μέρος της οθόνης του προγράμματος μπορούμε να δούμε προεπισκόπιση των εικόνων που θα επιλέξουμε για συμπίεση καθώς και προεπισκόπηση μετά από την συμπίεση τους. Δεν έχουμε παρά να πατήσουμε το κουμπί "Compress" για να ξεκινήσει η διαδικασία συμπίεσης.


Όταν ολοκληρωθεί η συμπίεση των εικόνων θα εμφανιστεί μήνυμα που θα μας ενημερώνει για την επιτυχία της συμπίεσης, για τυχόν λάθη που παρουσιάστηκαν, τον χρόνο διάρκειας της συμπίεσης καθώς και τον χώρο σε MB που εξοικονομήσαμε μετά την συμπίεση.


Στον φάκελο που ορίσαμε στο βήμα 3 είναι αποθηκευμένες οι νέες μας εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails