Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κάντε τον υπολογιστή να επιλέγει ενσύρματη σύνδεση αντί της ασύρματης.

Συνδέοντας τον υπολογιστή μας ενσύρματα στο router που έχουμε σπίτι μας θα παρατηρήσουμε ότι η ταχύτητα του Internet είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτήν που έχουμε όταν συνδεόμαστε ασύρματα. Ίσως θα έχετε παρατηρήσει ότι παρόλο που συνδεόμαστε ενσύρματα η ταχύτητα είναι ίδια με αυτήν που είχαμε όταν είμασταν συνδεδεμένοι με ασύρματη ζεύξη. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει δοθεί προτεραιότητα στην ασύρματη σύνδεση. Με απλά και εύκολα βήματα θα δούμε πως μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στην ενσύρματη σύνδεση ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Πάμε στην Έναρξη (Start) - >Εκτέλεση (Run) και πληκτρολογούμε την εντολή ncpa.cpl και στη συνέχει πατάμε Enter όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Θα εμφανιστεί το παράθυρο με τις συνδέσεις δικτύου και θα πρέπει να πατήσουμε Alt για να εμφανιστεί το βασικό μενού.


Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο μενού Advanced ->Advanced Settings όπως φαίνεται στην εικόνα.


Στο παράθυρο που εμφανίζεται απεικονίζονται οι συνδέσεις μας. WiFi είναι η ασύρματη σύνδεση μας και Ethernet είναι η ενσύρματη. Για να δώσουμε προτεραιότητα στην ενσύρματη σύνδεση απλά θα πρέπει να κάνουμε ένα κλικ πάνω στην ασύρματη σύνδεση (WiFi) και να πατήσουμε το πράσινο κάτω  βελάκι στην δεξιά πλευρά του παραθύρου.


Με αυτόν τον τρόπο αυτόματα η τοπική σύνδεση θα πάει στην κορυφή με αποτέλεσμα πλέον κατά τη σύνδεση μας να δίνεται προτεραιότητα στην ενσύρματη σύνδεση.


Πηγή: howtogeek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails