Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Προσθέστε Tabs στον Windows Explorer


Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε πως να προσθέσουμε Tabs στο Microsoft Office κάνοντας έτσι την διαχείριση των αρχείων του Office πιο εύκολη και γρήγορη. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να προσθέσουμε Tabs στον Windows Explorer χρησιμοποιώντας το "Tab Explorer". Το πρόγραμμα "Tab Explorer" θα μας κάνει να ξεχάσουμε τελείως τον κλασικό explorer των windows αφού συγκεντρώνει όλους τους ανοιχτούς μας φακέλους σε καρτέλες, στις οποίες  μάλιστα μπορούμε να δώσουμε και διαφορετικό χρώμα ώστε να είναι πιο ευδιάκριτες. Η αντιγραφή / επικόλληση φακέλων/αρχείων πλέον γίνεται εύκολα χωρίς να χρειαστεί να ανοιγοκλείνουμε πολλούς φακέλους. Ας δούμε το  "Tab Explorer" στην πράξη. Μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας στο παρακάτω κουμπί.


Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος θα εμφανιστεί η οθόνη διαμόρφωσης του προγράμματος.


Μπορούμε να κάνουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις :
  1. Να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα Tab Explorer.
  2. Να ρυθμίσουμε το πρόγραμμα να ανοίγει αυτόματα με την έναρξη των windows.
  3. Να έχουμε διαφορετικά χρώματα σε κάθε καρτέλα.
Με το που πραγματοποιήσουμε τις ρυθμίσεις και ανοίξουμε μερικούς φακέλους στον υπολογιστή μας θα εμφανιστούν στο επάνω μέρος του windows explorer όπως ακριβώς και στους browsers του ίντερνετ.


Στο παράδειγμα μας, έχουμε ανοίξει 4 φακέλους, επομένως έχουμε 4 καρτέλες. Μπορούμε να προσθέσουμε μια νέα καρτέλα πατώντας στο κουμπί 5 όπως φαίνεται στην εικόνα. Στην περίπτωση που έχουμε ανοίξει παρά πολλές καρτέλες μπορούμε να τις διαχειριστούμε και από το βελάκι που εμφανίζεται πάνω αριστερά. Πατώντας το μας εμφανίζει τις καρτέλες μας σε λίστα.

Επιπλέον επιλογές μπορούν να εμφανιστούν κάνοντας δεξί κλικ σε μία καρτέλα.


Επιλογές όπως νέα καρτέλα, δημιουργία ίδιας καρτέλας, μετονομασία καρτέλας,  κλείσιμο καρτέλας, κλείσιμο πολλών καρτελών,  άνοιγμα των τελευταίων κλεισμένων καρτελών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails