Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κλείστε αυτόματα τον υπολογιστή...ακόμα και αν κοιμάστε!

Στις ημέρες μας η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ σημαντική τόσο για την τσέπη μας όσο και για το περιβάλλον μας. Πόσες φορές δεν έμεινε ο υπολογιστής ανοιχτός επειδή μας πήρε ο ύπνος την ώρα που βλέπαμε μια ταινία ? Πόσες φορές δεν τον αφήσαμε ανοιχτό για ώρες επειδή "κατεβάζαμε" κάτι και έπρεπε να φύγουμε? Τι θα λέγατε αν υπήρχε ένα πρόγραμμα που θα έκλεινε τον υπολογιστή για εμάς, όταν τελείωνε η δουλειά που θέλαμε να κάνουμε και εμείς δεν είμαστε δίπλα στον υπολογιστή. Υπάρχει! και λέγεται "Shutdown Scheduler". Αναλαμβάνει να κλείσει αυτόματα τον υπολογιστή μας ακολουθώντας ένα σενάριο που θα του έχουμε ορίσει εμείς. Όπως μετά από μία αντίστροφη μέτρηση, σε κάποια καθορισμένη ώρα, όταν ο υπολογιστής μας είναι σε αδράνεια μετά από κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα, όταν κλείσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή ακόμα και όταν ο ήχος σταματήσει να παίζει.

Το Shutdown  Scheduler μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :

Με το που ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση, εμφανίζεται το παράθυρο του προγράμματος, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα :


Μπορούμε να επιλέξουμε όποιο από τα παρακάτω σενάρια επιθυμούμε για το αυτόματο κλείσιμο του υπολογιστή μας.

1. Όταν περάσει ένα προκαθορισμένο όριο χρόνου τον οποίο ορίζουμε στο πεδίο Time στα δεξιά.

2. Όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε αδράνεια μετά από κάποιο ορισμένο χρόνο τον οποίο ορίζουμε στο πεδίο Time στα δεξιά.


3. Σε μια καθορισμένη χρονική στιγμή μέσα στο 24ώρο, την ώρα την ορίζουμε στο πεδίο Time στα δεξιά.

4. Όταν μια συγκεκριμένη εφαρμογή κλείσει. Κάνουμε κλικ στην επιλογή 4 και στη συνέχεια πατάμε το βελάκι για να εμφανιστούν οι διαθέσιμες εφαρμογές που όταν κλείσουν να πραγματοποιηθεί και το  κλείσιμο του υπολογιστή.

5. Με αυτήν την επιλογή ο υπολογιστής θα σταματήσει μόλις σταματήσει να ακούγεται ήχος από τον υπολογιστή μας, όπως για παράδειγμα στο τέλος μια ταινίας.

Αν δεν μας καλύπτουν αυτές οι επιλογές μπορούμε να εμφανίσουμε και τις επιλογές για προχωρημένους απλά κάνοντας δεξί κλικ το παράθυρο του προγράμματος.




Θα εμφανιστεί το παράθυρο με τις προχωρημένες ρυθμίσεις.




Παρατηρούμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε και άλλες ενέργειες όπως για παράδειγμα με το κλείσιμο του υπολογιστή μας εκτός από το να τερματίσουμε μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση, να το βάλουμε σε κατάσταση αναμονής, να κλείσουμε την οθόνη, να κόψουμε την σύνδεση μας. 

Επίσης μπορούμε να ορίσουμε αν θα ξεκινά το πρόγραμμα με τη σύνδεση μας στα windows. Να αποθηκεύει τα τυχόν ανοιχτά αρχεία που θα έχουμε πριν πραγματοποιήσει το κλείσιμο.


Το πρόγραμμα "Shutdown  Scheduler " είναι ένας καλός τρόπος να κάνουμε οικονομία στην τσέπη αλλά και στο περιβάλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails