Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανακτήστε αρχεία από κατεστραμμένα CD/DVD

Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να αποθηκεύουμε αρχεία, δεδομένα, τραγούδια, ταινίες σε Cd ή DVD. Παρόλο που από την κατασκευή τους αυτά τα οπτικά μέσα είναι ανθεκτικά αρκετές φορές παρουσιάζουν γρατσουνιές αλλά και φθορές, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόσβαση πλέον στα αρχεία που έχουμε αποθηκεύσει. Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα δεδομένα αυτά δημιουργήθηκε το "Recovery Toolbox for CD".

Το "Recovery Toolbox for CD" είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, αρκετά απλό στην χρήση του. Αναλαμβάνει να σαρώσει όλο το CD/DVD και να ανακτήσει όσα περισσότερα αρχεία μπορεί. Χρησιμοποιεί πολλούς και διαφορετικούς αλγόριθμους ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες ανάκτησης. Μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Με το που ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, εισάγουμε στον υπολογιστή μας το CD/DVD του οποίο τα δεδομένα θέλουμε να ανακτήσουμε. Το πρόγραμμα αναγνωρίζει το CD/DVD και το εμφανίζει στην οθόνη μας :


Επιλέγουμε την μονάδα CD/DVD και πατάμε το κουμπί Next. Στην επόμενη οθόνη θα πρέπει να ορίσουμε έναν φάκελο στον υπολογιστή μας στον οποίο θα αποθηκευτούν τα ανακτημένα αρχεία από το CD/DVD, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.



Στην παρακάτω οθόνη μας ενημερώνει για τα αρχεία που βρέθηκαν μέσα στο CD/DVD. Έχουμε την δυνατότητα να τα επιλέξουμε όλα ή να επιλέξουμε συγκεκριμένα αρχεία που θέλουμε να ανακτήσει το πρόγραμμα. Όταν τα επιλέξουμε πατάμε το κουμπί "Save" στο κάτω-δεξί μέρος της οθόνης.



Η διαδικασία ανάκτησης ξεκίνησε και μπορούμε να δούμε στην οθόνη μας τα αρχεία που προσπαθεί να ανακτήσει αλλά και το μέγεθος κάθε αρχείο και το συνολικό μέγεθος που απομένει.


Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί στην τελική οθόνη εμφανίζεται η λίστα με τα αρχεία που ανακτήθηκαν (θα εμφανιστεί η ένδειξη saved δίπλα από το αρχείο) αλλά και με τα αρχεία που δεν μπόρεσαν να ανακτηθούν (θα εμφανιστεί η ένδειξη canceled δίπλα από το αρχείο).


Το "Recovery Toolbox for CD" θεωρείται από τα καλύτερα προγράμματα της κατηγορίας του με σημαντικό πλεονέκτημα την απλή χρήση του αλλά και την μηδενική τιμή του.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑ ΔΥΟ DVD !!! ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ CD ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΟΥ ΛΕΕΙ SAVED ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΩ (ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ) ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails