Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ταξινόμηση φακέλων βάσει χωρητικότητας


Ο υπολογιστής μας μπορεί να διαθέτει ένα ή ακόμα και δύο terabyte χωρητικότητα στον σκληρό μας δίσκο. Μπορεί να ακούγεται αρκετός χώρος στην αρχή, αλλά σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι ακόμη και η μεγαλύτερη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου που διατίθεται σήμερα στην αγορά δεν είναι αρκετή για εμάς. Πώς είναι δυνατόν; Ο υπολογιστής μας σήμερα είναι κάτι περισσότερο από μια συσκευή εργασίας. Το χρησιμοποιούμε για κοινωνική δραστηριότητα αλλά και για ψυχαγωγία. Συνήθως μέσα σε ένα έτος ή δύο, το μεγαλύτερο μέρος του σκληρού μας δίσκου έχει ήδη συμπληρωθεί από ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, βίντεο, μουσική, εφαρμογές, παιχνίδια και ταινίες.

Στην περίπτωση λοιπόν που ο σκληρός μας δίσκος είναι σχεδόν πλήρης θέλουμε να τον καθαρίσουμε γρήγορα. Ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος είναι με την απλή μετακίνηση αρκετά μεγάλων αρχείων σε έναν εξωτερικό δίσκο ή σε κάποιον άλλον εσωτερικό σκληρό δίσκο. Στην περίπτωση που γνωρίζουμε σε ποιους φακέλους βρίσκονται αποθηκευμένα τα μεγάλα αρχεία τα πράγματα είναι εύκολα. Όταν όμως τα αρχεία αυτά είναι αποθηκευμένα σε διαφορετικούς φακέλους καταλαβαίνουμε πως ή εύρεση τους είναι μια κουραστική και χρονοβόρα. Εδώ λοιπόν αφήνουμε το πρόγραμμα "TweakNow HD-Analyzer" να κάνει όλη την δουλειά για εμάς. Αναλαμβάνει λοιπόν να αναλύσει τον  σκληρό μας δίσκο ή οποιοδήποτε φάκελο ώστε να μάθουμε πόσος χώρος χρησιμοποιείται από αρχεία και φακέλους που εμπεριέχονται σε αυτόν.

Το πρόγραμμα μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας το παρακάτω κουμπί :


Για να αρχίσουμε να αναλύουμε το σκληρό δίσκο, απλά επιλέγουμε το "Scan Drive " πάνω αριστερά από το μενού και επιλέγουμε ποιόν δίσκο θέλουμε να αναλύσουμε. Έχουμε την δυνατότητα να περιορίσουμε την ανάλυση της διαδικασίας σε ορισμένους μόνο φακέλους. Κάνουμε κλικ στην επιλογή "Scan Folder" για να επιλέξουμε τον φάκελο που θέλουμε να αναλύσουμε ή πατάμε  στο drop-down μενού για να αναλύσουμε γρήγορα κάποιους κοινούς φάκελους, όπως: Documents(Έγγραφα), Music(Μουσική), Photos(Φωτογραφίες), Video(Βίντεο).

Η διαδικασία σάρωσης μπορεί να διαρκέσει περίπου 5-15 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης  εξαρτάται από τον αριθμό των αρχείων και των φακέλων στον σκληρό μας δίσκο
Με το που ολοκληρωθεί η σάρωση εμφανίζεται το ποσό του χώρου που χρησιμοποιείται από κάθε  φάκελο με ένα απλό ραβδόγραμμα, όπως φαίνεται στην εικόνα. Με αποτέλεσμα να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να εντοπίσουμε τους φακέλους που χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου στο σκληρό δίσκο.


Το πρόγραμμα εμφανίζει μία λίστα με τα κοινά αρχεία που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάλυσης. Τα αρχεία κατηγοριοποιούνται βάσει τον τύπο τους και ταξινομούνται βάσει του μεγέθους τους.


Την λίστα με τα κοινά αρχεία που αναγνωρίζονται από "TweakNow HD-Analyzer" μπορούμε να την επεξεργαστούμε επιλέγοντας το κουμπί "Options" από το αρχικό μενού.


Με το "TweakNow HD-Analyzer" η εύρεση των αρχείων με την μεγαλύτερη χωρητικότητα είναι πολύ εύκολη και ταχύτατη.

2 σχόλια:

  1. episis ena alllo programma pou borei na xrisimopieithei eine to TreeSize
    Download : http://www.jam-software.com/freeware/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. episis ena alllo programma pou borei na xrisimopieithei eine to TreeSize
    Download : http://www.jam-software.com/freeware/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails