Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ξεκλειδώστε αρχεία και φακέλους


Πολλές φορές στην προσπαθειά μας να σβήσουμε, να αντιγράψουμε ή να μετακινήσουμε ένα αρχείο ή ένα φάκελο το λειτουργικό μας σύστημα δεν μας το επιτρέπει  και εμφανίζει ένα από τα παρακάτω μηνύματα :
  • Δεν είναι δυνατή η διαγραφή / αντιγραφή / μετακίνηση του φακέλου / αρχείου 
  • Χρησιμοποιείται από άλλο χρήστη ή πρόγραμμα
  • Βεβαιωθείτε ότι ο δίσκος δεν είναι πλήρης  και ότι το αρχείο δεν είναι σε χρήση
  • Δεν είναι δυνατή η  διαγραφή / αντιγραφή / μετακίνηση του αρχείου: Δεν έχετε πρόσβαση πρόσβαση στο αρχείο /φάκελο.
  • Το αρχείο είναι σε χρήση από άλλο πρόγραμμα ή χρήστη
  • Υπάρχει περιορισμός από την κοινή χρήση του φακέλου/αρχείου
  • Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση από το αρχείο προέλευσης ή τον δίσκο
Οι φάκελοι / αρχεία παρουσιάζονται σαν κλειδωμένα και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Επομένως αρκεί να βρούμε το κατάλληλο "κλειδί" για να τα ξεκλειδώσουμε. To πρόγραμμα Free File Unlocker κάνει αυτό ακριβώς που ζητάμε, μας δίνει την πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία και τους φακέλους ώστε να μπορέσουμε να τα διαγράψουμε / αντιγράψουμε / μετακινήσουμε. Μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα προχωράμε στην εγκατάσταση (κατά την εγκατάσταση θα εμφανιστεί και ένας οδηγός εγκατάστασης για Babylon Toolbar επιλέγοντας το κουμπί "Decline" αποφεύγουμε την εγκατάσταση της).

Το Free File Unlocker είναι δωρεάν και είναι πλήρως συμβατό με όλες τις 32bit και 64bit εκδόσεις των Windows και Windows Server. Ουσιαστικά ξεκλειδώνει τα αρχεία ή φακέλους και παρακάμπτει τα μηνύματα λάθους (που είδαμε παραπάνω), που εμφανίζονται όταν  διαγράψουμε / αντιγράψουμε / μετακινήσουμε  και να μετονομάσουμε αρχεία που είναι σε χρήση από άλλα προγράμματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να τερματίσει διεργασίες malware που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν και να αφαιρέσει ιούς και trojans όταν γνωρίζουμε που είναι τα αρχεία που χρησιμοποιούν. 

Στην παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζεται το κεντρικό μενού του προγράμματος. Τα κλειδωμένα αρχεία μπορούμε να τα ξεκλειδώσουμε, να τα στείλουμε στον κάδο ανακύκλωσης ή να τα διαγράψουμε οριστικά από το σύστημα. Επίσης μας δίνει την δυνατότητα να τερματίσουμε διεργασίες που τρέχουν ή να διαγράψουμε αρχεία διεργασιών.


Το Free File Unlocker μπορεί να  ενσωματωθεί και στον Εxplorer των Windows. Με δεξί κλικ στο αρχείο που επιθυμούμε μπορούμε να επιλέξουμε "Unlock with Free File Unlocker" και να το ξεκλειδώσουμε.


Τέλος μπορούμε να εκτελέσουμε το πρόγραμμα και από command-line (γραμμή εντολών) όπως φαίνεται στην εικόνα :


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails