Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πως να αλλάξετε αυτόματα τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή σας ανάλογα με το δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι στα Windows 7

Τα Windows 7 έχουν αρκετά εξαιρετικά χαρακτηριστικά τα περισσότερα από τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε οτί υπάρχουν. Ένα από αυτά είναι ότι τα Windows 7 μπορούν να αλλάξουν αυτόματα τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή σας με βάση το δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι.
Πάμε στo "Devices and printers"  και στη συνέχεια κάνουμε κλικ σε ένα από τους εκτυπωτές το  όποιο θα μας ενεργοποιήσει κάποια κουμπιά στην tollbar. Τώρα μπορούμε να επιλέξουμε το κουμπί  "Manage default printers"

Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε το  “Change my default printer when I change networks”.
 Τώρα μπορούμε να επιλέξουμε ένα δίκτυο στο πρώτο μενού και στην σενέχεια μπορούμε να επιλέξουμε τον εκτυπωτή που θέλουμε να ορίσουμε για αυτό το δίκτυο. Το κόλπο είναι να επιλέξετε "No network" για κάθε φορά  που δεν είστε συνδεδεμένοι.

Εδώ μπορείτε να δείτε  ότι είναι επιλεγμένο στο δίκτο του σπιτιού  να εκτυπώνει στον εκτυπωτή του σπιτιού και όταν είμαστε εκτός σπιτιού να εκτυπώνει στον PDF εκτυπωτή.
Δεν χρειάζεται να κάνεται τίποτα παραπάνω!!! ο προεπιλεγμένος εκτυπωτής θα αλλάξει αυτόματα ανάλογα με το δίκτυο στο οποίο είσαστε συνδεδεμένοι.

Σημείωση: αυτό δεν λειτουργεί για την έκδοση Home των Windows 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails