Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Οι καλύτεροι τρόποι για την προστασία του υπολογιστή από ιούς και spyware


Πολλές από τις δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανίσει ένας υπολογιστής οφείλονται σε ιούς. Είναι στο χέρι μας λοιπόν να απαλαγούμε από αυτές τις δυσλειτουργίες προστατεύοντας τον υπολογιστή μας. Μα τι είναι αυτός το ίος ;
 
Είναι ένα πρόγραμμα λογισιμικού το οποίο έχει σχεδιαστεί με κακόβουλές προθέσεις (να κάνει ζημιά στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας). Μερικά απλά βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να δυναμώσουμε το «ανοσοπηιτικό» σύστημα του υπολογιστή μας ώστε να τον προστατεύσουμε από τους ιούς :
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα τείχος προστασίας (Firewall). Τα λειτουργικά σύστήμα Windows περιλαμβάνουν ενσωματομένο τείχος προστασίας το οποίο θα πρέπει να ελέγξουμε αν είναι ενεργοποιημένο.
  •  Θα πρέπει να ενημερώνουμε το λειτουργικό μας σύστημα με της τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις που μας προτίνει το λειτουργικό μας σύστημα.  
  •  Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσουμε ένα πρόγραμμα λογισμικού για την προστασία από ιούς «αντιβιωτικό». Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά προγράμματα προστασίας από ιούς (NOD32,AVG,Avast,Norton κ.α). 
  •  Τελευταία συμβουλή είναι το να προσέχουμε τα συννημένα από τα μηνήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails). Αν δεν γνωρίζουμε την πηγή και τον αποστολέα είναι προτειμότερο να μην τα κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας.

10 σχόλια:

  1. ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΕ ΦΑΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΆΚΑ Η ΜΑΝΑ
    ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΕΞ ΔΕΝΞ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΩΡΑΙΟ ΣΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΑΒΕΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails