Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πως να συγχρονίσετε τον ήχο ή τους υπότιτλους στο VLC

Σε όλους μας έχει τύχει να θέλουμε να παρακολουθήσουμε μια ταινία με το VLC και είτε ο ήχος να προπορεύεται της ταινίας είτε οι υπότιτλοι να εμφανίζονται σε άσχετα χρονικά σημεία.
Σε αυτόν τον οδηγό βήμα-βήμα θα δούμε πως μπορούμε να συγχρονίσουμε τον ήχο ή τους υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρακολουθούμε μια ταινία στο VLC . Μπορούμε να το πετύχουμε είτε με μερικά κλικ από το ποντίκι είτε ακόμα πιο εύκολα με 2 πλήκτρα από το πληκτρολόγιο. 
 
Ενώ η ταινία παίζει πάμε στο Tools ->Track Synchronization και στην συνέχεια Adjustments and Effect.


Αυτό θα μας οδηγήσει στο κεντρικό παράθυρο που χρειαζόμαστε

 
Αν το πρόβλημα μας είναι ο ήχος ,που είναι εκτός συγχρονισμού, τότε το μόνο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούμε είναι με την επιλογή 1 «Advance of audio over video»  δίνοντας μια θετική ή μια αρνητική τιμή. Αν η ταινία είναι μπροστά από τον ήχο τότε δίνουμε μια αρνητική τιμή έως ότου παρατηρήσουμε ότι έχει συγχρονιστεί. Παρομοίως, αν η ταινία είναι πίσω από τον ήχο, τότε θα δώσουμε θετική τιμή. 

Υπάρχει βέβαια ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος χωρίς την χρήση του παραθύρου αυτού απλά και μόνο από το πληκτρολόγιο μας όταν παρακολουθούμε την ταινία. Πατώντας το πλήκτρο J θα προχωρήσει τον ήχο πιο μπροστά από την ταινία ενώ το πλήκτρο K θα καθυστερήσει τον ήχο σε σχέση με την ταινία.

Στην περίπτωση που έχουμε πρόβλημα με τους υπότιτλους έχουμε και εδώ δύο λύσεις. Η πρώτη λύση είναι με την χρήση του παραθύρου που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Σε αυτήν την περίπτωση πάμε στην επιλογή 2 «Advance of subtitles over video»  και μειώνουμε ή αυξάνουμε την τιμή ώστε να πετύχουμε τον  συγχρονισμό των υπότιτλων. 

Η δεύτερη λύση είναι με το πληκτρολόγιο. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε το πλήκτρο G ώστε να προχωρήσει τους υπότιτλους μπροστά είτε το πλήκτρο H και να καθυστερήσει τους υπότιτλους σε σχέση με την ταινία.

Καλή τηλεθέαση!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails