Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κάντε backup τα SMS από το Android κινητό στο Gmail.


Για τις συσκευές Android κυκλοφορούν πολλά προγράμματα backup για τις επαφές, τις φωτογραφίες, τα αρχεία αλλά και για μηνύματα (sms). Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μια εναλλακτική λύση αποθήκευσης των μηνυμάτων  από το κινητό μας τηλέφωνο στο Gmail λογαριασμό μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι την δωρεάν εφαρμογή SMS Backup + στο κινητό μας τηλέφωνο και κάποιες ρυθμίσεις στο Gmail. 

Ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε :

Αρχικά θα συνδεθούμε στο Gmail λογαριασμό μας και θα πάμε στις "Ρυθμίσεις". Στην συνέχεια στην καρτέλα "Προώθηση και POP/IMAP" θα επιλέξουμε την "Ενεργοποίηση IMAP" και θα πατήσουμε "Αποθήκευση αλλαγών" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα :



Στη συνέχεια θα κατεβάσουμε την εφαρμογή SMS Backup +  στο Android κινητό μας. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη στο κινητό :


Επιλέγουμε "Connect" και στην συνέχεια τον λογαριασμό Google στον οποίο θέλουμε να αποθηκευτούν τα μηνύματα μας. Θα μας ζητηθεί άδεια πρόσβασης στον λογαριασμό Gmail από την εφαρμογή την οποία θα πρέπει να δώσουμε πατώντας στην επιλογή "Να επιτρέπεται" στο κινητό μας. 

Θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα :


Επιλέγουμε "Backup" για να ξεκινήσει η διαδικασία αντιγραφής των μηνυμάτων μας στο Gmail. Θα διαρκέσει κάποιο χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των μηνυμάτων που έχουμε στο κινητό μας.


Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγραφής θα παρατηρήσουμε ότι στο Gmail έχει προστεθεί μία νέα καρτέλα με το όνομα SMS στην οποία εμφανίζονται όλα τα μηνύματα από το κινητό μας.


Αυτό ήταν, τα μηνύματα έχουν αποθηκευτεί πλέον στο Gmail!

Ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, απλά πατώντας το κουμπί "Restore" μπορούμε να τα επαναφέρουμε το κινητό μας .τηλέφωνο.

5 σχόλια:

  1. Ενω ακολουθησα την διαδικασια και ολοκληρωθηκε με επιτυχια, οπως εγραφε μηνυμα στο κινητο, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΡΤΕΛΑ SMS ΣΤΟ GMAIL ΜΟΥ και δεν μπορω να βρω πού αποθηκευτηκαν τα μηνυματα μου... Καμια ιδεα για το τι πρεπει να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ εξυπνη εφαρμογή! Πολλα συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails