Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Εγκατάσταση Windows μέσα από USB Stick!


Παλιότερα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε τα Windows στους υπολογιστές μας μόνο με την χρήση του ειδικού CD εγκατάστασης. Τότε η ιδέα εγκατάστασης των Windows από USB stick φαινόταν πολύ μακρινή. Οι νεότερες εκδόσεις όμως των Windows όπως τα Windows 7 μπορούν να εγκατασταθούν είτε απευθείας μέσα από τα Windows XP και Windows Vista, είτε με την χρήση ενός bootable USB/CD. Αν ο υπολογιστή μας δεν έχει εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα, θα χρειαστούμε ένα bootable USB stick για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των Windows. Αν έχουμε USB stick αλλά δεν είναι bootable μπορούμε να το δημιουργήσουμε με την βοήθεια του προγράμματος WiNToBootic.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ταχύτητα και στην ευκολία, επιτρέποντάς μας να γράψουμε αρχεία ISO απλά με την χρήση της μεθόδου "drag and drop". Επιπλέον,  σε αντίθεση με άλλα προγράμματα bootable USB, το WiNToBootic παρέχει μια επιλογή "Quick Format", η οποία μας επιτρέπει να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα σπαταλούσαμε εκτελώντας το format μόνοι μας.

Το πρόγραμμα μπορούμε να το κατεβάσετε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Το WiNToBootic δεν χρειάζεται εγκατάσταση, απλά το αποσυμπιέζουμε με οποιοδήποτε πρόγραμμα αποσυμπίεσης αρχείων και απλά το εκτελούμε. Θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη :


Παρατηρούμε ότι το πρόγραμμα μας ζητάει ουσιαστικά δύο πράγματα, να τοποθετήσουμε στον υπολογιστή μας ένα USB stick και να εισάγουμε το ISO αρχείο με τα Windows που θέλουμε να εγκαταστήσουμε. Όταν τοποθετήσουμε το USB, το πρόγραμμα αυτόματα το αναγνωρίζει και το καθιστά έτοιμο για χρήση. 


Παρατηρούμε ότι αναγνώρισε το USB stick (Επιλογή 1), μπορούμε να επιλέξουμε το "Quick Format" (Επιλογή 2) αν θέλουμε να κάνουμε γρήγορο format στο USB stick. Στην συνέχεια ορίζουμε με την μέθοδο "drag and drop" το αρχείο ISO των Windows (Επιλογή 3). Για να ξεκινήσει η διαδικασία του format απλά πατάμε το κουμπί "Do It!" (Επιλογή 4).


 Η εφαρμογή μας παρέχει πληροφορίες σχετικά με κάθε εργασία που εκτελείται στο παρασκήνιο.


Όταν όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, κάνουμε ασφαλή κατάργηση στο USB Stick ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για την εκκίνηση της εγκατάστασης των Windows.

Το WiNToBootic λειτουργεί στις εκδόσεις 32-bit και 64-bit των Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails