Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δημιουργήστε Screensaver με το δικό σας άλμπουμ φωτογραφιών.


Οι χρήστες των Windows Vista και Windows 7 έχουμε αρκετές επιλογές για τον ορισμό του Screensaver που θα προβάλεται, όπως για παράδειγμα κινούμενο κείμενο ή φυσαλίδες. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που για Screensaver θέλουμε να έχουμε τις δικές μας φωτογραφίες που θα εναλλάσσονται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ας δούμε πως μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε :

Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φάκελο στον υπολογιστή μας που θα περιέχει τις φωτογραφίες που θέλουμε να ορίσουμε ως Screensaver. 
Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε δεξί κλικ, σε κάποιο κενό σημείο, στην επιφάνεια εργασίας και κάνουμε κλικ στην επιλογή "Personalize" (Εξατομίκευση).


Στην οθόνη που εμφανίζεται πατάμε κάτω δεξιά την επιλογή "Screen Saver"(Προφύλαξη Οθόνης).


Ανοίγει το παράθυρο "Screen Saver Settings" (Ρυθμίσεις Προφύλαξης Οθόνης). Κάτω από την επιλογή "Screen Saver" (Προφύλαξη Οθόνης) κάνουμε κλικ στην επιλογή "Photos" και πατάμε το κουμπί "Settings" (Ρυθμίσεις).


Στην επόμενη οθόνη πατάμε "Browse".


'Ώστε να εντοπίσουμε τον φάκελο στον οποίο έχουμε βάλει τις φωτογραφίες που θέλουμε να εμφανίζονται ως Screensaver.


Επιλέγουμε τον φάκελο και πατάμε OK. Επανερχόμαστε στην προηγούμενη οθόνη στην οποία μπορούμε να επιλέξουμε την ταχύτητα με την οποία θα εναλλάσσονται οι φωτογραφίες. Αφού επιλέξουμε και την ταχύτητα πατάμε το κουμπί "Save" (Αποθήκευση).


Για να δούμε πως θα φαίνεται το Screensaver πατάμε το κουμπί "Preview" (Προεπισκόπηση) Επιλογή 1. Αν είμαστε ικανοποιημένοι από τις φωτογραφίες και από τον χρόνο εναλλαγής πατάμε "Apply" (Εφαρμογή) Επιλογή 2 και στην συνέχεια ΟΚ για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές. 


Παρατηρούμε ότι στην τελική οθόνη μπορούμε να ρυθμίσουμε και τον χρόνο αδράνειας μετά από τον οποίο θα εμφανίζεται το Screensaver.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails