Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Διαχειριστείτε το Android κινητό σας μέσω υπολογιστή, χωρίς καλώδια με το AirDroid !


Η εφαρμογή AirDroid για το Android κινητό μας ή για την Android συσκευή μας αντικαθιστά το καλώδιο USB με τον Browser μας.  Μπορούμε να κάνουμε μεταφορά αρχείων, να στείλουμε SMS, να δούμε τις φωτογραφίες μας, να ακούσουμε μουσική αλλά και να διαχειριστούμε τις εφαρμογές μας. Όλα αυτά χωρίς να εγκαταστήσουμε τίποτα απολύτως στον υπολογιστή μας.

To AirDroid είναι εντελώς δωρεάν, δεν περιέχει καν διαφημίσεις! Λειτουργεί ουσιαστικά σαν Web Server επιτρέποντας στην Android συσκευή μας και στον υπολογιστή μας να επικοινωνούν μέσω του δικτύου. Αρκεί βέβαια η συσκευή μας και ο υπολογιστής να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Ας ξεκινήσουμε :
Η εφαρμογή AirDroid διατίθεται δωρεάν από το Android Market. Υποστηρίζει την έκδοση Android 2.1 και παλαιότερες εκδόσεις .Το Android 4.0 δεν υποστηρίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά θα υπάρξει ενημέρωση από την AirDroid για την υποστήριξη του σύντομα.

Μόλις γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής AirDroid στην Android συσκευή μας ξεκινάμε την εφαρμογή και στην οθόνη που εμφανίζεται πατάμε Start για να γίνει η επικοινωνία με τον AirDroid διακομιστή.


Το AirDroid μας λέει ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Ανοίγουμε τον Web Browser μας και πληκτρολογούμε την IP διεύθυνση στη γραμμή διευθύνσεων.
Θα δούμε την σελίδα σύνδεσης. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον κωδικό από το Android μας για να συνδεθούμε. Αυτό αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή μας.
Εάν δεν μπορούμε να δούμε την σελίδα σύνδεσης, η Android συσκευή μας και ο υπολογιστή μας πιθανώς βρίσκονται σε διαφορετικά δίκτυα. Πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο για να συνδεθούμε. Αν ο υπολογιστής μας είναι συνδεδεμένος μέσω μιας ενσύρματης σύνδεσης, υπάρχει περίπτωση το ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi ) και το ενσύρματο δίκτυο να είναι απομονωμένα το ένα από τον άλλο και να μην είναι εφικτή η σύνδεση τους.
Αρχική οθόνη του AirDroid

Μόλις συνδεθούμε, θα δούμε την κεντρική σελίδα AirDroid, η οποία περιέχει συνδέσεις και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη συσκευή μας. Στην κάτω δεξιά γωνία, βλέπουμε το σήμα της ασύρματης συνδεσής μας (Wi-Fi), το σήμα του κινητού και το επίπεδο της μπαταρίας της Android συσκευή μας.


Κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο Detail για να δούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής μας και τα αρχεία που περιέχει.


Μεταφορά και Διαχείριση Αρχείων
Κάνουμε κλικ στην επιλογή Files για να δούμε τα περιεχόμενα της κάρτας μας SD . Αν θέλουμε να καθαρίσουμε το σύστημα αρχείων μας, να διαγράψουμε δηλαδή κάποια αρχεία που δεν χρειαζόμαστε πλέον, η διαδικασία από εδώ είναι ταχύτερη από ό, τι θα χρειαζόταν ένα πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων στην Android συσκευή μας.
Χρησιμοποιούμε το μένου που εμφανίζετεται με το δεξί κλικ,  για να διαχειριστούμε αρχεία. H επιλογή Delete διαγράφει μόνιμα τα αρχεία που έχουμε επιλέξει , ενώ η επιλογή Export κατεβάζει στον υπολογιστή μας τα αρχεία  που έχουμε επιλέξει. Τέλος η επιλογή  Export as zip κατεβάζει στον υπολογιστή μας πολλά αρχεία ή φακέλους ως ένα ενιαίο αρχείο μορφής zip.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κουμπί Import για να προσθέσoυμε αρχεία στη Android συσκευή μας ασύρματα, χωρίς την σύνδεση με καλώδιο USB.
Αποστολή μηνυμάτων SMS
Μπορούμε να στείλουμε μηνύματα SMS μέσω της επιλογής Messages . Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε την Android συσκευή μας για να στείλουμε μήνυματα. Το κάνουμε απευθείας από το web browser μας.
Η επιλογή  Call Logs μας επιτρέπει να αναζητήσουμε της επαφές στην Android συσκευή μας και δούμε το ιστορικό κλήσεων.
Αναπαραγωγή Μουσικής
Η επιλογή Music μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την Android συσκευή μας ως ένα τζουκ μποξ. Μπορούμε να αναζήτησουμε για την μουσική που θέλουμε και να ξεκινήσει η αναπαραγωγή της μουσικής στον υπολογιστή μας. Θα εμφανιστεί ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής που παραμένει στην αρχική οθόνη του AirDroid .
Με τις επιλογές Import και Export μπορούμε να μεταφέρουμε μουσικά αρχεία από και προς την συσκευή μας.
Οι ήχοι κλήσης μπορούν να ρυθμιστούν χωριστά από την επιλογή Ringtones.
Προβολή Φωτογραφιών
Με την επιλογή Photos μπορούμε να δούμε τις φωτογραφίες μας στην οθόνη του υπολογιστή μας.
Διαχείριση Εφαρμογών
Από την επιλογή Apps, μπορούμε να δούμε τις εγκατεστημένες εφαρμογές στην συσκευή μας. Μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση για συγκεκριμένες εφαρμογές, ή να τις ταξινομήσουμε βάση του μέγεθός τους ή της ημερομηνία εγκατάστασης τους.
Χρησιμοποιώντας το κουμπί Unistall Μπορούμε να απεγκαταστήσουμε μια εφαρμογή. Με την επιλογή Export μπορούμε να το κατεβάσουμε όποια εφαρμογή επιλέξουμε ως αρχείο APK στον υπολογιστή μας.
Αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή από ένα αρχείο ΑPK,  χρησιμοποιούμε το κουμπί Install App για να το ανεβάσουμε στην συσκευή μας και να το εγκαταστήσουμε. Για να εγκαταστήσουμε εφαρμογές από το Android Market, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο Market. 
Θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε κάθε εγκατάσταση η απεγκατάσταση από την οθόνη της Android συσκευή μας.
Χρησιμοποιώντας το Πρόχειρο (Clipboard)
Αν θέλουμε να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε κείμενο μεταξύ του υπολογιστή μας και της Android συσκευή μας χρησιμοποιούμε την επιλογή Clipboard. Το κουμπί From Device αντιγράφει το πρόχειρο από την Android συσκευή μας στο πρόχειρο του υπολογιστή μας. Ενώ το κουμπί Το Device κάνει ακριβώς το αντίθετο, στέλνει δηλαδή ότι έχουμε γράψει στον υπολογιστή μας στο πρόχειρο της Android συσκευή μας.
Πλέον είμαστε έτοιμοι να αντικαταστήσουμε το καλώδιο USB με τον Browser μας! Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα φόρτισης το καλώδιο USB θα έμενε για αρκετό καιρό στο συρτάρι μας!!


Παραθέτουμε και ένα βίντεο για να δείτε και στην πράξη την λειτουργία του Adroid



Πηγή : HowToGeek



4 σχόλια:

  1. Καταπληκτική εφαρμογή, καθώς επιτρέπει εργασίες να γίνουν πολύ γρηγορότερα (όχι και περίεργο αφού: mouse/keyboard & big screen > touch/small screen). Όσοι θέλουν μόνο μεταφορά αρχείων μπορούν να χρησιμοποιήσουν το swiFTP, το οποίο θέλει λίγη περισσότερη δουλειά.

    Ένα πιο προηγμένο πρόγραμμα διαχείρισης Adnroid κινητών είναι το Android Commander, το οποίο είναι κάπως διαφορετικό. Βασικά είναι εφαρμογή που χρειάζεται εγκατάσταση κι επίσης απαιτεί ενσύρματη σύνδεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου, κάπως έτσι καταλήξαμε και εμείς στο Airdroid χρησιμοποιώντας και άλλα παρόμοια προγράμματα. Αυτό που μας κέρδισε είναι η αισθητική του που παραπέμπει σε WebOS καθώς και ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει ασύρματη σύνδεση, χωρίς να νοιαζόμαστε για το που έχουμε τα καλώδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς μέχρι το 50% φορτώνει στον υπολογιστή οπότε η εφαρμογή δεν λειτουργεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ αργή μεταφορά ειδικα σε μεγάλα αρχεία... Αν είναι να αργεί τόσο, χίλιες φορές μέσω usb!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails