Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Βάλτε χρώμα στους φακέλους σας με το Folder Colorizer!

Σε όλους μας έχει τύχει να αναζητούμε ένα συγκεκριμένο φάκελο, ο οποίος "περιβάλλεται" από ένα μεγάλο πλήθος φακέλων, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να τον εντοπίσουμε. Αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλούς παρόμοιους φακέλους, αφού έχουν το ίδιο χρώμα και το μάτι μας τους βλέπει σαν μια ομάδα. Το προεπιλεγμένο κίτρινο χρώμα, που έχουν οι φάκελοι στα Windows, έχει επιλεχθεί από την Microsoft γιατί είναι ευχάριστο στο μάτι. Παράλληλα όμως είναι δύσκολο για εμάς να διαφοροποιήσουμε τους φακέλους από την στιγμή που έχουν το ίδιο χρώμα. Μια πολύ εύκολη ταξινόμηση των φακέλων θα ήταν να τους κατηγοριοποιήσουμε δίνοντας τους ένα διαφορετικό χρώμα από το κλασικό κίτρινο των Windows. Για να το πετύχουμε αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Folder Colorizer.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε το πρόγραμμα στον υπολογιστή μας πατώντας στο παρακάτω κουμπί.

Πραγματοποιούμε την εγκατάσταση του προγράμματος και όταν ολοκληρωθεί παρατηρούμε ότι μια νέα επιλογή προστέθηκε, όταν κάνουμε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε φάκελο στον υπολογιστή μας. Η επιλογή Colorize!


Όταν επιλέξουμε να αλλάξουμε για πρώτη φορά κάποιο χρώμα σε ένα φάκελο θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη, στην οποία θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε ένα email μας και να πατήσουμε το κουμπί Free Activation για να γίνει η ενεργοποίηση του προγράμματος.


Η επόμενη οθόνη μας ενημερώνει για την επιτυχημένη ενεργοποίηση του προγράμματος.


Πατάμε το κουμπί ΟΚ και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί τσεκάρουμε την επιλογή "Don't show this message again"  για να μην εμφανίζεται κάθε φορά που θα επιλέγουμε χρώμα σε έναν φάκελο.


Η εγκατάσταση και η παραμετροποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε. Πλέον κάνοντας δεξί κλικ στον φάκελο μπορούμε να του ορίσουμε όποιο χρώμα επιθυμούμε. Αν δεν μας καλύπτουν τα χρώματα που μας προτείνει το Folder Colorizer μπορούμε να κάνουμε κλικ στην επιλογή 2 "Colors..."  και να δημιουργήσουμε ένα νέο χρώμα.

Οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε να επαναφέρουμε το κλασικό χρώμα των φακέλων πατάμε στην επιλογή 1 "Restore original color".
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε ένα παράδειγμα ταξινόμησης φακέλων ανά χρώμα


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails