Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Recuva! Πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε σβήσει κάποιο αρχείο από τον υπολογιστή μας  και στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι τελικά το χρειαζόμασταν. Υπάρχουν βέβαια και φορές που μπορεί να σβήσαμε κατά λάθος κάποιο αρχείο. Αν υπάρχει ακόμα στον κάδο ανακύκλωσης μπορούμε εύκολανα το επαναφέρουμε. Τι γίνεται όμως όταν το έχουμε διαγράψει και από εκεί ? Τα πράγματα είναι απλά γιατί το Recuva αναλαμβάνει όλη την δουλειά !

Το Recuva είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο μπορεί και μας επαναφέρει  αρχεία  τα οποία έχουμε διαγράψει από τον υπολογιστή μας ή ακόμα και από κάποιο εξωτερικό μέσω αποθήκευσης όπως usb flash. Είναι πολύ απλό, γρήγορο και με αρκετά φίλτρα ώστε να εντοπίσουμε άμεσα τα διαγραμμένα αρχεία που επιθυμούμε. Ας αφήσουμε τα λόγια και ας δούμε αναλυτικά τις δυνατοτητές του.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε το πρόγραμμα στον υπολογιστή μας. Μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας το παρακάτω κουμπί.


Στην συνέχεια κάνουμε εγκατάσταση του Recuva στον υπολογιστή μας. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη 

Πατάμε Next στην περίπτωση που θέλουμε να μας βοηθήσει το πρόγραμμα με τον οδηγό ανάκτησης των αρχείων. 

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο των αρχείων που θέλουμε να επαναφέρουμε. Για παράδειγμά αν θέλουμε να επαναφέρουμε εικόνες  θα κλικάρουμε στην πρώτη επιλογή, αν θέλουμε να επαναφέρουμε αρχεία μουσικής την δεύτερη επιλογή. Στην περίπτωση που θέλουμε να επαναφέρουμε διαφορετικούς τύπους αρχείων θα κλικάρουμε στην τελευταία επιλογή "Other".

Στη επόμενη οθόνη μπορούμε να ορίσουμε την τοποθεσία στην οποία υπήρχαν αυτά τα αρχεία που θέλουμε να ανακτήσουμε. Αν δεν θυμόμαστε την τοποθεσία κλικάρουμε στην πρώτη επιλογή, όπως και στο παράδειγμα μας, ώστε το πρόγραμμα να ψάξει σε ολόκληρο τον υπολογιστή. Στη συνέχεια πατάμε Next.


Το πρόγραμμα πλέον έχει συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να εντοπίσει τα αρχεία που του ζητήσαμε. Αρκεί να πατήσουμε το κουμπί Start στην οθόνη που ακολουθεί.


Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εύρεσης των αρχείων εμφανίζεται μια λίστα ή οποία περιέχει τα αρχεία που ζητήσαμε. Στην δεξιά πλευρά της οθόνης μπορούμε να επιλέξουμε τα αρχεία που θέλουμε να επαναφέρουμε και στη συνέχεια να πατήσουμε το κουμπί Recover κάτω δεξιά.

Αφού επιλέξουμε σε ποιο φάκελο θα αποθηκευτούν τα ανακτημένα αρχεία, η διαδικασία της ανάκτησης ξεκινά.


Όταν ολοκληρωθεί εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή μας το οποίο μας πληροφορεί για τον αριθμό των ανακτημένων αρχείων και για τον χρόνο διάρκειας της διαδικασία ανάκτησης.


Η ανάκτηση πραγματοποιήθηκε, πηγαίνοντας στον φάκελο που ορίσαμε στο πρόγραμμα να πραγματοποιήσει την ανάκτηση των αρχείων, μπορούμε να έχουμε και πάλι τα διαγραμμένα αρχεία στον υπολογιστή μας.

3 σχόλια:

  1. nai wraio einai alla exw ena provlhma..ftanw mexri ekei pou prepei na epilexw poia arxeia thelw pisw pataw recover kai m leei oti oi syskeues e,f,g,h den einai etoimes....ti sto koraka shmaimei ayto??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το recuva ειναι καταπλικτικο με εχει σοση πολες φορες!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails