Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πως εμποδίζουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες


Πολλές φόρες χρειάζεται να μπλοκάρουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο. Συνήθως αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο  συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη προστασία τους καθώς περιηγούνται στο Internet, χωρίς να χρειάζεται να κρυφοκοιτάζουμε συνέχεια. Επομένως χρειάζεται ένα πρόγραμμα με το οποίο θα μπορούμε να εισάγουμε κωδικό πρόσβασης, που μόνο εμείς θα ξέρουμε, και να προσθέτουμε ιστοσελίδες που θέλουμε να μπλοκάρουμε. Το πρόγραμμα αυτό υπάρχει και ονομάζεται "Any Weblock".

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εκτελούμε την εφαρμογή η οποία θα μας ζητήσει να ορίσουμε κωδικό πρόσβασης, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις ιστοσελίδες που θέλουμε να μπλοκάρουμε. Στην θέση 1 ορίζουμε τον κωδικό, στην θέση 2 επιβεβαιώνουμε τον κωδικό που ορίσαμε. Επίσης στα πεδία 3 και 4 πρέπει να βάλουμε μια ερώτηση ασφαλείας και την απάντησή της, σε περίπτωση που ξεχάσουμε τον κωδικό. Συμπληρώνουμε όλα τα πεδία και πατάμε το κουμπί ΟΚ.


Ολοκληρώνοντας το παραπάνω βήμα θα εμφανιστεί η κεντρική οθόνη του  Any Weblock. Πατώντας την επιλογή Add επάνω αριστερά θα εμφανιστεί η φόρμα που καταχωρούμε τις ιστοσελίδες που θέλουμε να μπλοκάρουμε.


Στο πεδίο Block this website συμπληρώνουμε την διεύθυνση της ιστοσελίδας που θέλουμε να μπλοκάρουμε και πατάμε το κουμπί ΟΚ. Στο παρακάτω παράδειγμα μπλοκάραμε την ιστοσελίδα www.ISTOSELIDA.com.


Αμέσως επιστρέφουμε στην κεντρική οθόνη του  Any Weblock. Παρατηρούμε ότι η ιστοσελίδα που πληκτρολογήσαμε προστέθηκε στις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες. Για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και να εφαρμοστούν οι αλλαγές θα πρέπει να πατήσουμε κάτω δεξιά το κουμπί  Apply Changes.


Αν θέλουμε να μπλοκάρουμε περισσότερες ιστοσελίδες επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία πατώντας και πάλι το κουμπί Add.

Αυτό ήταν !!! Πλέον τα παιδιά μας δεν θα έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες που περιλαμβάνονται στην λίστα του προγράμματος Any Weblock.


Σε περίπτωση που θέλουμε να αποκτήσουμε και πάλι πρόσβαση στις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε το Any Weblock και να βάλουμε τον κωδικό που  ορίσαμε στην πρώτη εκκίνηση του προγράμματος.


Πληκτρολογώντας τον κωδικό και πατώντας το κουμπί Login θα εμφανιστεί η κεντρική οθόνη του προγράμματος. η οποία περιέχει την λίστα των σελίδων που έχουμε μπλοκάρει. Εμείς απλά ξεκλικάρουμε το κουτάκι δίπλα στη διεύθυνση της ιστοσελίδας που θέλουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση  και πατάμε το κουμπί Apply Changes για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.


Με αυτόν τον τρόπο έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο αποτρέποντας τα παιδιά μας να μπαίνουν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

5 σχόλια:

  1. yparxoun ena swro pornoselides pws tha ti kleisw ooles giati exw ena filo pou mou zhaei na toy kleisw oles ti tzonte giati einai e8ismenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, φίλε μου. Μπορεί να δημιουργήσει ένα password, όπως ζητάει το πρόγραμμα, να μπλοκάρει τις ιστοσελίδες και μετά να ''βγάλει'' το passsword απο τη μνήμη του. Καλό θα ήταν λοιπόν να γράψει στο γορντ ένα δύσκολο πασγορντ και μόλις μπλοκάρει τις ιστοσελίδες να διαγράψει το έγγραφο με το πασσςορντ. έτσι, δε θα θυμάται τον κωδικό πρόσβασης και θα αποκλείσει τις σελίδες μια για πάντα. Ίσως είναι κι αυτό μια λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Βάζω στο πρόγραμμα συγκεκριμένο website και τσεκάρω την επιλογή "Do not block this, but its subdomains below" και προσθέτω από κάτω τα subdomainς. Το αποτέλεσμα: Μπλοκάρει όλο το site. Γιατί συμβαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα..θα χαρώ πολύ εάν καποιος μου στειλει οδηγίες για να ξεμπλοκαρω ιστοσελιδα που κλειδωσα στο chrome..δεν γνωρίζω πως να το κανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας. Θα πρέπει ολοι να γνωριζουν πως να μπλοκαρουν καποιες ιστοσελιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails