Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αναζήτηση στο Google μέσω εικόνας


Πολλές φορές σε κάποιες από τις αναζητήσεις μας στο Google βρίσκουμε εικόνες για τις οποίες χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες ή ακόμα και να δούμε σε ποιες άλλες ιστοσελίδες υπάρχουν αυτές οι εικόνες. H Google μας δίνει πλέον την δυνατότητα να κάνουμε αναζήτηση με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ξεχάστε τον παραδοσιακό τρόπο αναζήτησης, στον οποίο έπρεπε να πληκτρολογήσετε. Πλέον η αναζήτηση ξεκινά εισάγωντας την ίδια την εικόνα. Αν σας φαίνεται περίεργο ας δούμε πως :

Η σελίδα που μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση στην Google μέσω εικόνας είναι η  http://images.google.com.

Στην σελίδα που εμφανίζεται μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναζήτηση εικόνας με τους παρακάτω τρόπους :
  • Μεταφορά και απόθεση (Drag and Drop)
Κάντε drag and drop μιας  εικόνας από τον ιστό ή τον υπολογιστή σας μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης. 
  •  Μεταφόρτωση εικόνας  (Upload an image)
 
Στο http://images.google.com, κάντε κλίκ στο εικονίδιο με την φωτογραφική μηχανή και επιλέξτε "Upload an image" (Μεταφόρτωση μιας εικόνας). Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε από τον ιστό ή τον υπολογιστή σας και ξεκινήστε την αναζήτησή σας. 
  •  Αντιγράψτε και επικολλήστε τη διεύθυνση URL για μια εικόνα
Στην περίπτωση που έχετε βρει μια εικόνα στον ιστό που σας προκαλεί το ενδιαφέρον; Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα για να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL. Στο http://images.google.com, κάντε κλικ στο εικονίδιο με την φωτογραφική μηχανή και επιλέξτε "Past image URL" (Επικόλληση διεύθυνσης URL εικόνας).


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails