Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εγκατάσταση και αναβάθμιση δωρεάν προγραμμάτων με μια κίνηση

Μετά από την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή μας η επόμενη κίνηση είναι να "φορτώσουμε" τα προγράμματα που θέλουμε για να κάνουμε την τεχνολογική ζωή μας πιο εύκολη. Πολλά από αυτά τα προγράμματα που θα επιλέξουμε να εγκαταστήσουμε είναι δωρεάν και φτιαγμένα από διαφορετικούς κατασκευαστές. Έτσι απαιτείται αρκετός χρόνος στο να πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα του κάθε κατασκευαστή για να κατεβάσουμε το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει και στην συνέχεια να το εγκαταστήσουμε. Ο χρόνος αυτός είναι μεγαλύτερος αν ο αριθμός των προγραμμάτων που θέλουμε να εγκαταστήσουμε είναι διψήφιος.
Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν συμμερίστηκαν τον πόνο μας και έφτιαξαν μια ιστοσελίδα στην οποία εμφανίζονται όλα τα δωρεάν προγράμματα που υπάρχουν διαθέσιμα για τον υπολογιστή μας, ταξινομημένα σε κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση τους . Η μαγική σελίδα είναι η Ninite !
Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να τσεκάρουμε ποια προγράμματα θέλουμε να εγκαταστήσουμε και στην συνέχεια να πατήσουμε το κουμπάκι που υπάρχει στο τέλος της σελίδας  "Get Installer"
Στην συνέχεια πατάμε αποθήκευση αρχείου στο παράθυρο που θα εμφανιστεί και διπλό κλικ πάνω του όταν τελειώσει το κατέβασμα του αρχείου.  Εμφανίζεται η οθόνη προετοιμασίας της εγκατάστασης :
Αυτό ήταν ενεργοποιήσαμε τον αυτόματο πιλότο για την εγκατάσταση των προγραμμάτων που θέλουμε. Με το που εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο η εγκατάσταση των προγραμμάτων έχει πραγματοποιηθεί.

Πατάμε Close και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα προγράμματα που μόλις εγκαταστήσαμε. 

Σε περίπτωση που κάποια από τα προγράμματα που επιλέξουμε να εγκαταστήσουμε είναι ήδη εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας το Ninite αναλαμβάνει την αναβάθμισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails