Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πως να απενεργοποιήσετε την επιλογή AutoPlay (αυτόματη αναπαραγωγή) στα Windows 7

Ίσως να αναρωτιέστε γιατί θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με την απενεργοποίηση του AutoPlay . Η απάντηση είναι μία  : Για λόγους ασφάλειας ! 
Οποιοδήποτε οπτικό μέσο και αν συνδέσουμε στον υπολογιστή μας όπως (Dvd, CD) ή ακόμα και κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο ή και οποιοδήποτε USB Flash θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο :

 
Αυτό είναι το λεγόμενο «AutoPlay».  Η επιλογή AutoPlay είναι ήδη ενεργοποιημένη στο λειτουργικό μας σύστημα, αλλά  δυστυχώς  αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του υπολογιστή μας. Οποιοδήποτε από τα παραπάνω οπτικά μέσα μπορεί να περιέχει ιό που μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή μας. Επομένως έχοντας ενεργοποιημένο το AutoPlay είναι σαν να του ανοίγουμε την πόρτα να μπει ανενόχλητος στον υπολογιστής μας.

Για όσους επιθυμούν να απενεργοποιήσουν το AutoPlay μπορούν απλά να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα :

  • Πάμε στο Start -> Run και πληκτρολογούμε gpedit

1.        

         

  •  Στην αριστερή πλευρά της οθόνης μας  πάμε στο Computer Configuration -> Administrative Templates ->Windows Components -> AutoPlay Policies


  •  Στην δεξιά πλευρά της οθόνης βλέπουμε την επιλογή «Turn off Autoplay» και κάνουμε διπλό κλικ πάνω της
  • Θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο στο οποίο θα επιλέξουμε Enable (ενεργοποίηση δηλαδή του Turn off Autplay) στη συνέχει θα πατήσουμε το κουμπί ΟΚ και θα κλείσουμε το κεντρικό παράθυρο του Group Policy editor που είχε ανοίξει.
 
Πλέον η ιδιότητα AutoPlay έχει απενεργοποιηθεί στον υπολογιστή μας. Κάθε φορά που θα συνδέσουμε ένα νέο οπτικό μέσο θα πηγαίνουμε στο My Computer και θα επιλέγουμε εμείς το αν θέλουμε η όχι να προβάλουμε τα αρχεία που έχει μέσα το οπτικό μέσο αυτό.



* Σε περίπτωση που θέλετε να το ενεργοποιήσετε πάλι ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μόνο που στην τελευταία οθόνη επιλέγουμε Disabled και όχι Enabled.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails