Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε το μέγεθος των φακέλων στον Windows Explorer

Ως τώρα σε όλες τις εκδόσεις των Windows, στον Windows Explorer μπορούμε να δούμε τo μέγεθος ενός αρχείου όχι όμως και το μέγεθος των φακέλων. Ακόμα και όταν επιλέξουμε από το μενού του Windows Explorer Προβολή->Λεπτομέρειες (View -> Details) η επιλογή Μέγεθος-> Size, μας εμφανίζει πληροφορίες για το μέγεθος μόνο των αρχείων και όχι των φακέλων. Στην περίπτωση που θέλουμε να ενημερωθούμε για το μέγεθος ενός φακέλου, θα πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ στο όνομα του φακέλου και στη συνέχεια να επιλέξουμε Ιδιότητες (Properties). Με το πρόγραμμα Folder Size δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, γιατί απλά προσθέτει μια νέα στήλη στον Windows Explorer, στην οποία μπορούμε να δούμε το μέγεθος του φακέλου.

Το πρόγραμμα μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Με το που ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πλέον θα μπορούμε να βλέπουμε το μέγεθος των φακέλων. Στην περίπτωση που έχουμε Windows 2000 ή Windows XP το μέγεθος του φακέλου θα εμφανίζεται όπως στην παρακάτω φωτογραφία :



Παρατηρούμε ότι το Folder Size εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά του Windows Explorer, εφόσον έχουμε επιλέξει Προβολή->Λεπτομέρειες (View -> Details) από το Μενού του Windows Explorer.

Στην περίπτωση που έχουμε Windows 7 ή Windows 8 το μέγεθος του φακέλου θα εμφανίζεται όπως στην παρακάτω φωτογραφία :


Παρατηρούμε ότι σε αυτήν την περίπτωση δίπλα από τον Explorer των Windows εμφανίζεται εάν μικρό παράθυρο το οποίο περιέχει το όνομα του φακέλου και δίπλα το μέγεθος του.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails