Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Καθαρίστε και βελτιστοποιήστε τη Registry!

Σίγουρα τον όρο registry θα τον έχουμε ακούσει όλοι όσοι ασχολούμαστε με τους υπολογιστές. Κάποιοι την ονομάζουν και ως "καρδιά" του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή. Μην σας τρομάζει! Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια βάση δεδομένων που αποθηκεύει όλες τις ρυθμίσεις που βρίσκονται στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας. Περιέχει ρυθμίσεις για τους drivers των συσκευών μας, για τις υπηρεσίες (services) καθώς και για τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες. Η σταθερότητα του λειτουργικού μας συστήματος εξαρτάται από την σωστή λειτουργία της registry.  Με το πρόγραμμα "Registry Life" μπορούμε να διορθώσουμε τυχόν λάθη που υπάρχουν στην registry αλλά ακόμα και να βελτιστοποιήσουμε την λειτουργία της.

Όταν έχουμε αγοράσει έναν καινούργιο υπολογιστή είναι σε θέση να δουλεύει στο μέγιστο της απόδοσης του. Με την πάροδο του χρόνου όμως η ταχύτητα του μπορεί να μειωθεί. Με το "Registry Life" μας δίνετε η δυνατότητα να εξουδετερώσουμε δύο σημαντικές αιτίες της απώλειας της ταχύτητας. Η πρώτη αιτία είναι τα λάθη και τα "σκουπίδια" που εμφανίζονται στην registry. H δεύτερη, είναι ο κατακερματισμός και η επέκταση της registry, που προκαλείται από τα κενά τμήματα στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα.

Το πρόγραμμα "Registry Life" μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :



Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος ξεκινά απευθείας ένας έλεγχος για τυχόν λάθη που υπάρχουν στην registry. Στο πάνω μέρος εμφανίζεται ο ακριβής αριθμός από τα λάθη που βρέθηκαν και μας δίνει την δυνατότητα πατώντας την επιλογή "Run registry cleanup" να προχωρήσουμε στον καθαρισμό της registry.


H διαδικασία ελέγχου σφαλμάτων ξεκινά και όσο εκτελείται μας ενημερώνει μέσα από μία λίστα για το που βρίσκονται τα σφάλματα αυτά.


Όταν ολοκληρωθεί μας ενημερώνει αν ήταν επιτυχής η διαδικασία εκκαθάρισης. Στη συνέχεια μας δίνεται η δυνατότητα πατώντας στην δεύτερη επιλογή "Run registry optimization" να προχωρήσουμε στην βελτιστοποίηση της registry.


H βελτιστοποίηση της  registry δεν είναι τίποτα παραπάνω από την συμπίεση και την ανασυγκρότηση της. Τα αποτελέσματα μετά από την εκτέλεση της βελτιστοποίησης εμφανίζονται στον παράθυρο του προγράμματος όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Μπορούμε να δούμε το μέγεθος και την γραφική απεικόνιση της registry τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση του "Registry Life" .


Εκτός από την δυνατότητα καθαρισμού και βελτιστοποίησης  της registry το "Registry Life" παίρνει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας της registry έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα επανακτήσουμε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε εμείς ποια στοιχεία από την registry θα ελέγξει και θα καθαρίσει το πρόγραμμα.

Η ομάδα της CodeTech το δοκίμασε και σας το προτείνει σαν ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα καθαρισμού και βελτιστοποίησης της registry.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails