Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μαζική απεγκατάσταση προγραμμάτων


Πολλές φορές ο υπολογιστής μας είναι υπερφορτωμένος από πολλά άχρηστα προγράμματα με αποτέλεσμα να παρουσιάζει καθυστερήσεις στην λειτουργία του. Η απεγκατάσταση προγραμμάτων στον υπολογιστή είναι αρκετά χρονοβόρα υπόθεση και μερικές φορές δεν είναι και επιτυχημένη αφού το εργαλείο απεγκατάστασης των windows μπορεί να αφήσει "ίχνη" και αρχεία των προγραμμάτων στην registry χωρίς να τα αφαιρέσει. Ένα άλλο μειονέκτημα της απεγκατάστασης προγραμμάτων μέσω των windows είναι ότι στην περίπτωση που θέλουμε να απεγκαταστήσουμε περισσότερα από ένα πρόγραμματα θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση του προηγούμενου για να περάσουμε στο επόμενο. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα "Absolute Unistaller" το όποιο όπως λέει και το όνομα του όχι μόνο πραγματοποιεί ολοκληρωτική απεγκατάσταση ενός προγράμματος  αλλά και μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονη απεγκατάσταση πολλών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα "Absolute Unistaller" μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :



Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος θα εμφανιστεί η κεντρική οθόνη του προγράμματος. Το  "Absolute Unistaller" θα μας εμφανίσει την λίστα με τα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας όπως φαίνεται στην εικόνα.


Μπορούμε να επιλέξουμε με ένα απλό κλικ όποιο πρόγραμμα θέλουμε να αφαιρέσουμε από την λίστα και να πατήσουμε το κουμπί "Unistall this program". Στην περίπτωση που θέλουμε να απεγκαταστήσουμε πάνω από ένα πρόγραμμα θα πατήσουμε το κουμπί "Batch Unistall" όπως φαίνεται παρακάτω:


Παρατηρούμε ότι δεξιά από κάθε πρόγραμμα έχουμε την δυνατότητα πλέον να επιλέξουμε ποια προγράμματα θέλουμε να απεγκατασταθούν από τον υπολογιστή μας.


Απλά κλικάρουμε στο κουτάκι δίπλα από κάθε πρόγραμμα που θέλουμε να απεγκαταστήσουμε και πατάμε "Unistall Checked Programs" για να ξεκινήσει η διαδικασία απεγκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails