Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αυτόματη μετονομασία τηλεοπτικών σειρών και ταινιών με ένα κλικ!


Όλοι έχουμε στους υπολογιστές μας τεράστιες συλλογές από τραγούδια, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Όσο ο όγκος τους μεγαλώνει τόσο πιο δύσκολο είναι να τα κρατήσουμε σωστά οργανωμένα. Ένας από τους παράγοντες που εμποδίζουν την οργάνωση τους είναι οι ονομασίες τους. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το FileBot. Το FileBot είναι μια εφαρμογή που μας βοηθά να οργανώσουμε τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές μας, επιτρέποντας να αναζητήσουμε ονόματα για κάθε επεισόδιο σειράς και να μετονομάσουμε αυτόματα με τα σωστά. Τέλος, έχουμε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε και να κατεβάσουμε υπότιτλους από το διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα FileBot μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και τρέξουμε την εφαρμογή πατάμε το κουμπί Rename (επιλογή 1) και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη.


Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά είναι πατώντας το κουμπί Load (επιλογή 2) στο κάτω μέρος της οθόνης να αναζητήσουμε τον φάκελο που περιέχει τα επεισόδια της σειράς που θέλουμε να μετονομάσουμε. Εναλλακτικά μπορούμε με την χρήση Drag n Drop να σύρουμε το φάκελο που περιέχει τα επεισόδια στην περιοχή Original Files. Εκτελώντας το παραπάνω βήμα θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη.


Παρατηρούμε ότι εκτός από τα αρχεία .avi (αρχείο ταινίας) έχουν μεταφερθεί και αρχεία .srt (αρχείο υποτίτλων) τα οποία πρέπει να μετονομαστούν μαζί με τα αρχεία της ταινίας. Τα σωστά ονόματα των επεισοδίων θα τα αναζητήσει το ίδιο το πρόγραμμα για εμάς, απλά κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο κουμπί Match.


Θα εμφανιστεί το παραπάνω μενού από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε από ποια ιστοσελίδα θα αναζητηθούν τα νέα σωστά ονόματα. Στην περίπτωση που θέλουμε να αναζητήσουμε ονόματα επεισοδίων από τηλεοπτικές σειρές θα επιλέξουμε ιστοσελίδα από το πλαίσιο 1, ενώ για ονόματα ταινιών από το πλαίσιο 2. Όταν επιλέξουμε ιστοσελίδα και ολοκληρωθεί η αναζήτηση η οποία διαρκεί λίγα μόνο δευτερόλεπτα, υπάρχει πιθανότητα να μας εμφανιστεί ένα πλαίσιο με τα αποτελέσματα της αναζήτησης, με σκοπό να επιλέξουμε την τηλεοπτική σειρά που θέλουμε. 


Στο παράδειγμα μας έχουμε επιλέξει την τηλεοπτική σειρά ΟΖ. Την επιλέγουμε από την λίστα και κάνουμε κλικ στο κουμπί Select.


Αυτομάτως στην δεξιά πλευρά του προγράμματος στην περιοχή New Names εμφανίζονται τα νέα ονόματα για κάθε επεισόδιο. Παρατηρούμε ότι έχουν δοθεί τα ίδια ονόματα στα αρχεία .avi και στα αρχεία .srt κάθε επεισοδίου όπως ακριβώς θέλουμε. Αυτό που μένει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετονομασίας είναι να πατήσουμε το κουμπί Rename.

Πλέον τα επεισόδια μέσα στο φάκελο που επιλέξαμε έχουν τις νέες του ονομασίες, όπως φαίνεται παρακάτω.


Οι δυνατότητες του FileBot δεν περιορίζονται μόνο στην μετονομασία τηλεοπτικών σειρών και ταινιών αλλά μας παρέχει και την δυνατότητα αναζήτησης ελληνικών υποτίτλων για τις ταινίες που θέλουμε μέσα από το μενού Subtitles απλά πληκτρολογώντας το όνομα της ταινίας ή της σειράς στην περιοχή αναζήτησης. Επιλέγουμε την γλώσσα που θέλουμε και πατάμε το πλήκτρο Find.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails