Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εντοπίστε την αιτία της μπλε οθόνης στον υπολογιστή σας!

Σίγουρα σε όλους μας θα έχει εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα. Συνηθίζεται να την ονομάζουμε "Μπλε Οθόνη" ή αλλιώς "blue screen" ή ακόμα και "dead screen" με όποιο όνομα και αν την βαφτίσουμε το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνει την εμφάνιση της τα πράγματα είναι σκούρα. Συνήθως εμφανίζεται μετά από κάποια μετατροπή σε harware ή σε software. Σε αυτήν την περίπτωση ή λύση είναι εύκολη από την άποψη ότι πάμε ένα βήμα πίσω σε ότι κάναμε δηλαδή αφαιρούμε το harware  ή το software που προσθέσαμε. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που εμφανίζεται απροειδοποίητα; Εκεί θα πρέπει να ερμηνεύσουμε το μήνυμα που θα εμφανιστεί που δεν είναι καθόλου εύκολο, ή να το σημειώσουμε σε χαρτάκι για να το αναζητήσουμε στο διαδίκτυο και ίσως αν τα καταφέρουμε μετά από ώρα να καταλάβουμε γιατί "έσκασε" μπλε οθόνη.


Για να μας απαλλάξει από τα χαρτάκια και από τις χρονοβόρες "μαντικές" διαδικασίες εύρεσης σφάλματος  η NirSoft κατασκεύασε το πρόγραμμα "BlueScreenView" το οποίο μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον λόγο στον οποίο οφείλετε η εμφάνιση της μπλε οθόνης στον υπολογιστή μας. Μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας το παρακάτω κουμπί :


Το πρόγραμμα "BlueScreenView" είναι δωρεάν, δεν χρειάζεται εγκατάσταση, απλά αποσυμπιέζουμε το αρχείο που κατεβάσαμε και εκτελούμε το BlueScreenView.exe.


Ουσιαστικά η δουλειά του προγράμματος είναι να σκανάρει όλα τα minidump αρχεία (αρχεία καταγραφής σφαλμάτων από τα windows) και να εμφανίσει πληροφορίες για τα σφάλματα αυτά. Για κάθε "σκάσιμο" μπλε οθόνης το "BlueScreenView" μας δίνει πληροφορίες όπως : Όνομα του αρχείου dump, ημερομηνία και ώρα σφάλματος, το βασικό μήνυμα κατά την εμφάνιση της μπλε οθόνης, τον κωδικό του σφάλματος αλλά και πληροφορίες για το hardware ή το software που προκάλεσε το πρόβλημα (όνομα αρχείου, όνομα προϊόντος, περιγραφή αρχείου, έκδοση κ.α.). Για κάθε εγγραφή που εμφανίζονται στο επάνω τμήμα του παραθύρου, μπορούμε να δούμε λεπτομέρειες στο κάτω μέρος της οθόνης.


Επίσης πατώντας διπλό κλικ σε κάθε εγγραφή οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται πιο ξεκάθαρα σε νέο παράθυρο με αποτέλεσμα να μπορούμε να δούμε τι προκάλεσε το πρόβλημα και να προχωρήσουμε στην επιδιόρθωση του.



3 σχόλια:

  1. ευχαριστω πολυ !!! παρα πολυ βοηθητικο ποστ αυτο παιδια , μπραβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδια εμενα ανοιγει μ λεει κανονικη εκκινηση υων windows παταω εντερ και μετα μου ριχνει μια μπλε οθονη και την περνει σε κλασματα δευτερολεπτου και με ξαναστελνει παλι να επιλεξω κανονικη εκκινηση των windows...οκη την ωρα αυτη η δουλεια γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails