Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μετατροπή αρχείων βίντεο....και όχι μόνο !


Τα μέσα αναπαραγωγής ταινιών και βίντεο έχουν αυξηθεί ραγδαία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αρχείων βίντεο. Πολλές φορές τα αρχεία αυτά δεν μπορούν να αναπαραχθούν σωστά από όλες τις συσκευές με αποτέλεσμα να χρειάζεται η μετατροπή τους στον κατάλληλο τύπο αρχείου που είναι συμβατό με την συγκεκριμένη συσκευή. Θα παρουσιάσουμε δύο προγράμματα με τα βασικά τους χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα τα οποία αναλαμβάνουν να μετατρέψουν αρχεία video από μία μορφή σε μία άλλη.
  • Το πρώτο πρόγραμμα μετατροπής βίντεο ονομάζεται "Free Video Converter".

Μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Με το που ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εμφανίζεται η κεντρική οθόνη του προγράμματος.



Ας δούμε μερικά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του "Free Video Converter".


Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του "Free Video Converter" είναι ότι είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα χωρίς περιορισμούς και χωρίς κρυφές χρεώσεις


Υποστηρίζει πάνω από 200 τύπους βίντεο. Avi, MP4, MKV, WMV, MPG, 3GP, 3G2, SWF, FLV, TOD, AVCHD, MOV, DV, RM, QT, TS, MTS, κ.α. Μουσική (MP3, AAC, WMA, WAV) αλλά και φωτογραφίες (JPG, BMP, PNG,GIF) ώστε να τις μετατρέψουμε εύκολα σε βίντεο. Στην παρακάτω εικόνα εμφανίζονται οι τύποι αρχείων που υποστηρίζει.



Με το "Free Video Converter" μπορούμε να μετατρέψουμε βίντεο online από ιστοσελίδες όπως YouTube, Facebook, Vimeo, Dailymotion, LiveLeak κ.α σε οποιαδήποτε μορφή θέλουμε.
Μετατροπή βίντεο στις πιο δημοφιλείς μορφές. DVD-Rip ταινίας σε AVI, WMV, MP4, MPEG, MKV, FLV, SWF, 3GP. Μπορούμε να μετατρέψουμε το βίντεο σε μορφή flash και να το ενσωματώσουμε απευθείας στην ιστοσελίδα μας. Δυνατότητα δημιουργίας βίντεο HTML5 (Ogg, WebM, H.264), για τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Μετατροπή βίντεο για συσκευές Apple, Sony και Android. Μετατροπή βίντεο για  iPod Classic, iPod Touch, iPod Nano, iPod 5G, iPhone, iPad, Sony PSP, PS2, PS3, Blackberry, Samsung, Nokia, το Xbox, Apple TV, Android συσκευές και κινητά, smartphones, κλπ.

Το "Free Video Converter" διαθέτει ενσωματωμένες τεχνολογίες CUDA και DXVA για την ταχύτερη μετατροπή βίντεο με την λιγότερη  χρήση της CPU. Το λογισμικό ανιχνεύει αυτόματα τις βέλτιστες παραμέτρους μετατροπής και αντίστοιχα ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τις τεχνολογίες CUDA και DXVA για καλύτερα αποτελέσματα μετατροπής.

Μετατροπή  ταινιών σας σε μορφή βίντεο Blu-ray. Μπορούμε να δημιουργήσουμε δίσκους Blu-ray από βίντεο, ήχο, φωτογραφίες, διευθύνσεις URL. Μπορούμε να "κάψουμε" πολλαπλά αντίγραφα Blu-ray ή να τα αποθηκεύσουμε στον σκληρό δίσκο ως ISO image ή φάκελο DVD.


Δεν υπάρχει περιορισμός ωρών για την εγγραφή dvd. Μπορεί να γράψει πάνω από 20 ώρες σε δισκάκι  DVD  και πάνω από 40ώρες σε  δισκάκι  DVD-double layer.

Μπορούμε να μετατρέψουμε DVD, MKV, MOV με ενσωματωμένους υπότιτλους σε οποιαδήποτε μορφή βίντεο ή για οποιαδήποτε συσκευή. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε αρχεία εξωτερικών υποτίτλων  SSA / SRT / ASS σε οποιοδήποτε βίντεο.

Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του αποτελέσματος της παραγωγής βίντεο αφού έχουμε πρόσβαση στις παραμέτρους μετατροπής. Μπορούμε να ορίσουμε codecs, μέγεθος πλαισίου, να επιλέξουμε εικονίδια κ.α. αλλά και να αποθηκεύσουμε  τις επιλογές μας για επόμενες μετατροπές.

Μπορούμε να ανεβάσουμε βίντεο, slideshow φωτογραφιών, MP3 στο YouTube απευθείας από το "Free Video Converter", αρχεία τύπου AVI, WMV, MP4, 3GP, JPG, BMP, GIF, MP3. Το πρόγραμμα θα κόψει βίντεο (αν απαιτείται) σε 15-λεπτά μέρη το βίντεο και θα τα τοποθετήσει σε μία λίστα αναπαραγωγής του YouTube.

Μετατροπή φωτογραφιών και MP3 σε παρουσίαση (slideshows) με μουσική υπόκρουση. Επεξεργασία των διαφανειών: προσθήκη, διαγραφή, ανακάτεμα φωτογραφιών , ενεργοποίηση εφέ πανοράματος κ.α..


Δυνατότητα αποκοπής ενός μέρους από ένα βίντεο. Αντιστροφή ή περιστροφή βίντεο Ένωση πολλών βίντεο σε ένα αρχείο. Προσαρμογή του μέγεθος του αρχείου ανάλογα το οπτικό μέσο (π.χ. 700 MB, 1,4 GB, 4,7 GB). Ρυθμίση της αναλογίας της εικόνας με φίλτρα όπως: stretch, zoom, auto-adjust.


Το δεύτερο πρόγραμμα μετατροπής βίντεο ονομάζεται "Convertidor de Videos".

Μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Με το που ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εμφανίζεται η κεντρική οθόνη του προγράμματος 


Ας δούμε μερικά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του " Convertidor de Videos " :


Το πρόγραμμα "Convertidor de Videos" είναι δωρεάν και δεν απαιτεί registration. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς περιορισμούς.

Υποστηρίζει πάνω από 200 τύπους αρχείων ήχου και βίντεο. Τα πιο γνωστά είναι : AVI, MKV, MP4, MPG, WMV, MPEG, FLV, 3PG, Xvid, MP3, WAV, OGG κ.α. Εκτός από την μετατροπή βίντεο σε διαφορετικό τύπο αρχείου, μπορεί να εξαγάγει το μουσικό κομμάτι της ταινίας και να το μετατρέψει σε οποιαδήποτε μορφή ήχου.

Εκτός από την μετατροπή βίντεο σε MP4 που υποστηρίζεται από τις περισσότερες σύγχρονες συσκευές μπορούμε να ορίσουμε στις παραμέτρους για ποια συσκευή θα το χρησιμοποιήσουμε (iPod, iPhone, iPad, PSP, Xbox, HTC, Motorola, Nokia, Palm, Samsung) ώστε να γίνει η βέλτιστη μετατροπή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε βίντεο θέλουμε απευθείας από το διαδίκτυο από ιστοσελίδες όπως YouTube, Vimeo, Google Videos κ.α. Επιπλέον μπορούμε να καταγράψουμε βίντεο από την οθόνη του υπολογιστή ή από κάμερα.

Μας παρέχει εργαλεία με τα οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε το βίντεο αλλά και να βελτιώσουμε την εικόνα παρεμβαίνοντας σε ιδιότητες όπως φωτεινότητα και αντίθεση. Επίσης μπορούμε να εξαλείψουμε τα μαύρα τετραγωνάκια που εμφανίζονται κατά την αναπαραγωγή σε συγκεκριμένες συσκευές.

Ταχύτατη επεξεργασία των αρχείων. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας πολλών αρχείων ταυτόχρονα.


Το πρόγραμμα παρέχει την δυνατότητα προχωρημένων ρυθμίσεων για έμπειρους χρήστες. Ρυθμίσεις όπως bit rate, frame rating, codecs κ.α.


15 σχόλια:

  1. HELLO!!!!!ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ COMODO SAN TROJAN TO ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ CONVERITO DE VIDEOS....NA TO ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ Η' ΟΧΙ????? ΤΟ TO YOUTUBETO MP3 EXEI ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Δεν υπάρχει πρόβλημα με το Converito De Videos.
    Το youtube-mp3 λειτουργεί κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩς ΝΑΣΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙς ΠΟΛΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνει μετατροπή από κασέτα μικρή βιντεοκαμερας να το περάσω στον υπολογιστή ..για να το κάνω μπ4..πώς θα περάσω το σήμα στον υπολογιστή; υπάρχει καλώδιο γιου ες μπι σε μίνι τζακ η ερ σε α;και δενεχω καρτα βίντεο..έχω γουιντος 7..ευχαριστώ ας μου πει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερα μια ερωτηση σε παρακαλω

    ενωνω ταινια και υποτιτλους και βγαζει συμβολα...
    ενω οταν παιζω στο vlc την ταινια και ριχνω τους υποτιτλους τους διαβαζει μια χαρα!

    γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει πρώτα να ενσωματώσεις τους Υπότιτλος στην ταινία( εγω χρησιμοποιώ γι αυτό το MKVToolNix GUI = είναι free ) και μετά να βάλεις το mkv αρχείο που προκύπτει στο FREE MAKE ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΉ SUBS OFF - ON, NA EΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

      Διαγραφή
  6. παιδια εχω ενα αρχιο MOV απο καμερα δεν μπορο να το δο σε dvd σησκευη αυτο το προγραμα θα μου κανει δουλεια??και αν ναι σε τη αρχιο πρεπει να το μετατρεψο??οστε να το γραψο μετα σε δησκακι και να το πεξει σησκευη dvd τα φωτασας παρακαλωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω την εντυπωση οτι αν το μετατρέψεις σε avi θα παιξει σιγουρα απο υπολογιστη .Για το δισκακι δεν ξερω.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ, εμένα γιατί τα βίντεο που έκανα από mkv σε avi μου τα κάνει μισά.τι λάθος κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα! Τα αρχεία rec που είναι από τηλεόραση, ξέρετε πως μπορώ να τα κάνω μετατροπή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε μου καλημερα....μηπως μπορεις να μου πεις με τι πρόγραμμα μπορώ να προσθέσω εικόνα στην αρχή του βίντεο...και να το μετατεψω σε dvd..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε μου καλημερα....μηπως μπορεις να μου πεις με τι πρόγραμμα μπορώ να προσθέσω εικόνα στην αρχή του βίντεο...και να το μετατεψω σε dvd..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να ρωτησω κατι. γιατι ενω εβαλα να μετατρεψει ενα ντιβιντι ,που το εχω στα βιντεο γιατι εχει και εικονα,σε mp3 ωστε να γράψω τα κομμάτια για να τα βάλω σε στικάκι ή τελος πάντων να έχω την μουσική και ενω ειναι 1 ωρα και... εγραψε μονο 3 λεπτα ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο πρόγραμμα το πρώτο!Συγχαρητήρια για το blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails