Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δες ποιος χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυο σου !


Οι ασύρματες συνδέσεις δικτύου (Wi-Fi) έχουν γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, χάρη στον αυξανόμενο αριθμό των συσκευών που χρησιμοποιούν ασύρματες συνδέσεις. Συσκευές όπως οι σταθεροί υπολογιστές μας, τα Laptop, τα κινητά, οι κονσόλες παιχνιδιών κ.α. Οι ασύρματες συνδέσεις όσο και αν κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη δημιούργησαν ένα σημαντικό πρόβλημα, το πως να αποτρέψουμε την πρόσβαση στο δίκτυο μας από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Το φαινόμενο ονομαζόμενο και ως "ο γείτονας μου κλέβει το internet". Επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις κατάλληλες μεθόδους ώστε να παρεμποδισθεί η πρόσβαση τρίτων.


Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε ένα πρόγραμμα πολύ εύκολο στη χρήση του που ανιχνεύει ποιος είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο μας. Ονομάζεται Wireless Network Watcher με βασικό πλεονέκτημα του, ότι δεν απαιτεί καμία διαδικασία εγκατάστασης ή επιπλέον αρχεία dll και μπορεί να σαρώνει το δίκτυό μας και να εμφανίζει τη λίστα όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των συσκευών που είναι εκείνη την στιγμή συνδεδεμένα σε αυτό.


Μπορείτε να κατεβάσετε το "Wireless Network Watcher" πατώντας το παρακάτω κουμπί :


Αφού αποσυμπιέσουμε το αρχείο, με οποιοδήποτε πρόγραμμα αποσυμπίεσης διαθέτουμε, εκτελούμε το αρχείο WNetWatcher.exe. Το πρόγραμμα ξεκινά να σκανάρει το ασύρματο δίκτυο μας και εμφανίζει σε παράθυρο τις πληροφορίες για τις συνδεδεμένες συσκευές σε αυτό.


Παρατηρούμε ότι μόλις μια συσκευή ανιχνευθεί εμφανίζεται η διεύθυνση IP, η διεύθυνση MAC, το όνομα της κάρτας δικτύου, και αν υπάρχει το όνομα της συσκευής. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να εξαχθούν σε μορφή html / xml / csv / αρχείο κειμένου. Να συμπληρώσουμε ότι το πρόγραμμα μπορεί να ανιχνεύσει μόνο όταν το ασύρματο δίκτυο και ο υπολογιστής βρίσκεται σε λειτουργία.

Το πρόγραμμα είναι συμβατό με τα παρακάτω λειτουργικά συστήματα Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003/2008, Windows Vista, and Windows 7.

Στις τελευταίες εκδόσεις του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα να μας ενημερώνει με ηχητικό μήνυμα όταν μια νέα συσκευή συνδεθεί στο δίκτυο μας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε την επιλογή 'Background Scan' και στη συνέχεια την επιλογή 'Beep On New Device' από το μενού Options, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα .


Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθουμε αν πράγματι "ο γείτονας μας κλέβει το Internet".

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails