Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αυτοκόλλητες σημειώσεις στην επιφάνεια εργασίας μας!


Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τα γνωστά κίτρινα χαρτάκια post it για να θυμηθούμε τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε και να τις οργανώσουμε σωστά. Τα κολλάμε πάνω στο ψυγείο , στο γραφείο, σε πόρτες, σε καθρέπτες ακόμα και στην οθόνη του υπολογιστή μας. Τι θα λέγατε αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρονικά χαρτάκια post it που θα βρίσκονταν στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας. 
Για όσους έχουν Windows 7 είναι οι τυχεροί της παρέας γιατί υπάρχει ήδη η επιλογή αυτή διαθέσιμη και ονομάζεται Sticky Notes. Για όσους έχουν παλιότερα λειτουργικά, δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί υπάρχει το πρόγραμμα Simply Sticky Notes που μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις.

Για τους έχοντες Windows 7 :

Θα βρούμε την επιλογή Sticky Notes ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα
  1. Start 
  2. Accessories
  3. Sticky Notes

Με το που το επιλέξουμε το πρώτο Sticky Note εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας μας.


Μπορούμε να σημειώσουμε επάνω τις εργασίες που θέλουμε να κάνουμε. Πατώντας το κουμπί + (Επιλογή 1) προσθέτουμε μια καινούργια σημείωση ενώ πατώντας το x (Επιλογή 2) κλείνουμε την σημείωση που έχουμε ήδη δημιουργήσει.


Αν το κίτρινο χρώμα μας φαίνεται λίγο παλιομοδίτικο έχουμε την δυνατότητα να το αλλάξουμε. Απλά κάνουμε δεξί κλικ πάνω στην σημείωση και επιλέγουμε το χρώμα της αρεσκείας μας από την λίστα που εμφανίζεται, στην περίπτωση μας επιλέξαμε το μπλε. Είναι ένας καλός τρόπος να ταξινομήσουμε τις σημειώσεις μας, βάσει χρωμάτων .


Στην περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε το είδος, το μέγεθος  και την μορφή της γραμματοσειράς μπορούμε να το πετύχουμε συνδυάζοντας μερικά πλήκτρα από το πληκτρολόγιο μας. Έτσι λοιπόν επιλέγουμε το κείμενο που θέλουμε να μορφοποιήσουμε και χρησιμοποιούμε τους παρακάτω συνδυασμούς πλήκτρων :

  • Ctrl + B (To κείμενο μας θα έχει Bold γραμματοσειρά)
  • Ctrl + I  (To κείμενο μας θα έχει Italic γραμματοσειρά)
  • Ctrl + U  (To κείμενο μας θα έχει Underlined γραμματοσειρά)
  • Ctrl + T  (To κείμενο μας θα έχει Strikethrough γραμματοσειρά)
  • Ctrl+Shift+L (Λίστα με κουκκίδες - Bullets)
  • Ctrl+Shift+> (Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς)
  • Ctrl+Shift+< (Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς)

Για τους μη έχοντες Windows 7 :


Στην περίπτωση που έχετε παλιότερο λειτουργικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Simply Sticky Notes, το οποίο είναι διαθέσιμο πατώντας το παρακάτω κουμπί.


Το  Simply Sticky Notes παρόλο που δεν έχει αναπτυχθεί από την ίδια την Microsoft μπορεί και προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες, ίσως και περισσότερες, με το Sticky Notes των Windows 7.


4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails