Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Paint.Net Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και φωτογραφίας

Για όσους ενδιαφέρονται για επεξεργασία εικόνας και φωτογραφίας χωρίς να θέλουν να δαπανήσουν χρήματα σε ακριβά προγράμματα το πρόγραμμα Paint.Net είναι η λύση. Το Paint.net είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού για επεξεργασία εικόνας και φωτογραφίας.Ένα παράδειγμα επεξεργασίας φωτογραφίας βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία

Το Paint.NET ξεκίνησε σαν πανεπιστημιακή εργασία κάποιων φοιτητών υπό την εποπτεία της Microsoft και αργότερα συντηρήθηκε και αναπτύχθηκε από κάποιους απόφοιτους του Πανεπιστημίου. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα δωρεάν πρόγραμμα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Microsoft Paint των Windows αλλά κατέληξε να γίνει ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και  φωτογραφίας.

Διαθέτει μεγάλη ποικιλία από χρήσιμα και ισχυρά εργαλεία  συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων για περικοπή, περιστροφή , αλλαγή του μεγέθους των εικόνων, ρύθμιση χρωμάτων και την δημιουργία κολάζ.
Πολλά ειδικά εφέ περιλαμβάνονται για την ενίσχυση και την τελειοποίηση των εικόνων σας. Εφέ όπως θόλωμα, όξυνση, αφαίρεση κόκκινων ματιών, παραμόρφωση, θόρυβος, και ανάγλυφα περιλαμβάνονται. Επίσης περιλαμβάνεται και το εφέ 3D Rotate / Zoom αποτέλεσμα που καθιστά πολύ εύκολο να προσθέσετε προοπτική και κλίση.
Το Paint.ΝΕΤ έφτασε σε σημείο να συγκρίνεται με άλλα παρόμοια ισχυρά και ακριβά προγράμματα όπως το Adobe Photoshop και το Corel Paint Shop Pro
 Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και για όσους θέλουν να ασχοληθούν περισσότερο υπάρχει και το forum του Paint.Net που μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες και οδηγούς για το πρόγραμμα.
Η ομάδα της CodeΤech το χρησιμοποιεί αρκετά χρόνια τώρα και σας το προτείνει ως το καλύτερο και πιο "ελαφρύ" πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και φωτογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails