Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γρήγορη εξαγωγή ήχου από βίντεο.



Πόσες φορές σας έχει τύχει να δείτε κάποιο βίντεο και να ακούσετε ένα αγαπημένο σας κομμάτι ή μια ατάκα που σας ενθουσίασε; Δεν θα ήταν καταπληκτικό να μπορούσατε να φτιάξετε ένα αρχείο ήχου που να μπορούσατε να το αναπαράγετε στον υπολογιστή σας; Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εργαλεία εξαγωγής ήχου από βίντεο. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε το "Best Video Converter" με το οποίο μπορούμε από αρχεία βίντεο (MP4, .AVI, .MKV, .MPG κ.α.) να αποθηκεύσουμε τον ήχο σε μορφή ( MP3, .WAV, .OGG κ.α.)

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε το πρόγραμμα πατώντας στο παρακάτω κουμπί.


Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος εμφανίζεται η κεντρική οθόνη του "Best Video Converter". Πατάμε το κουμπί "Open" πάνω δεξιά ώστε να επιλέξουμε το αρχείο βίντεο από τον υπολογιστή μας.


Αφού επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε πατάμε Open για να εισάγουμε το βίντεο στο πρόγραμμα.


Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί convert από το μενού του προγράμματος.


Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέγουμε σε τι μορφή θέλουμε να αποθηκευτεί ο ήχος στο παράδειγμα  μας επιλέξαμε τύπο αρχείου mp3.


Επιπλέον, μπορούμε να ορίσουμε τον φάκελο στον οποίο θα κάνουμε εξαγωγή το αρχείο ήχου καθώς  και στην περίπτωση που υπάρχει αρχείο με το ίδιο όνομα τι θα κάνει το πρόγραμμα (θα δημιουργήσει νέο αρχείο με άλλο όνομα, θα αντικατασταθεί το παλιό αρχείο με το καινούργιο ή να μην γίνει μετατροπή καθόλου). Αφού ολοκληρώσουμε τις ρυθμίσεις, πατάμε το κουμπί "Start Convertion" για να ξεκινήσει η μετατροπή.



Κατά τη διάρκεια της μετατροπής το πρόγραμμα μας ενημερώνει για την πρόοδο της μετατροπής καθώς και για τον χρόνο που υπολείπεται για την ολοκλήρωση της.


Όταν η διαδικασία μετατροπής ολοκληρωθεί αυτόματα ανοίγει ο φάκελος στον οποίο εμπεριέχεται το αρχείο mp3.


Διαβάστε Περισσότερα ...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μετατρέψτε το Android κινητό σας σε ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο!

Οι εφαρμογές που υπάρχουν για συσκευές Android είναι πάρα πολλές. Αρκετές από αυτές είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες. Μια από αυτές είναι το AndroMouse, με το οποίο μας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψουμε οποιαδήποτε Android συσκευή σε ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο για τον υπολογιστή μας.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας από το Google Play. Η έκδοση που θα σας παρουσιάσουμε είναι δωρεάν. Εκτός από την εφαρμογή στο κινητό μας θα πρέπει να κατεβάσουμε και την εφαρμογή στον υπολογιστή μας πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλά αποσυμπιέζουμε το αρχείο που κατεβάσαμε και εκτελούμε το "AndroMouse Desktop 2.5". Αμέσως θα εμφανιστεί η κεντρική οθόνη του προγράμματος, στην οποία προβάλλεται η διεύθυνση IP του υπολογιστή μας καθώς και το αναγνωριστικό του όνομα για το δικτυο Bloutooth.


Αντίστοιχα στο κινητό μας με το που ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη :


Στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ασύρματη σύνδεση για να συνδέσουμε το κινητό με τον υπολογιστή μας επιλέγουμε "WiFi"  (θα πρέπει ο υπολογιστή και το κινητό να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο). Εναλλακτικά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σύνδεση μέσω δικτύου Bluetooth πατώντας στην επιλογή "Bluetooth".

Όταν επιλέξουμε WiFi εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη στο κινητό μας ή οποία μας ζητάει να ορίσουμε την διεύθυνση  IP του server, που δεν είναι άλλη από την διεύθυνση IP του υπολογιστή μας. Την πληκτρολογούμε και πατάμε το κουμπί "Connect".


Αν η σύνδεση είναι επιτυχής θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη στο κινητό μας. Είναι ουσιαστικά το touchpad μέσα από το οποίο μπορούμε να μετακινούμε το ποντίκι στον υπολογιστή μας.


Επίσης παρατηρούμε ότι πλέον στον υπολογιστή μας η ένδειξη "Server Status" έχει αλλάξει σε Connected.


Πατώντας το τετράγωνο στην πάνω δεξιά πλευρά στο κινητό μας εμφανίζονται περισσότερες επιλογές :


Πατώντας στην επιλογή 1 εμφανίζεται το touchpad όπως και όταν συνδεθήκαμε στο πρόγραμμα. Με την επιλογή 2 εμφανίζεται το πληκτρολόγιο στο κινητό μας με το οποίο μπορούμε να πληκτρολογήσουμε ότι θέλουμε στον υπολογιστή μας. 


Πατώντας στην επιλογή 3 εμφανίζεται μια οθόνη με κάποια ειδικά πλήκτρα που έχουμε στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας. Για παράδειγμα τα πλήκτρα F, Εsc,Capc Lock κ.α.


Πατώντας στην επιλογή 4 εμφανίζεται το Numpad ακριβώς όπως είναι στον υπολογιστή μας.


Στην περίπτωση που επιλέξουμε σύνδεση με Bluetooth αντί για WiFi θα εμφανιστεί μία λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές Bluetooth που υπάρχουν γύρω μας. Επιλέγουμε το όνομα Βluetooth που αντιστοιχεί στον υπολογιστή μας και αμέσως πραγματοποιείται η  ζεύξη. 


Όποια σύνδεση και αν επιλέξουμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο έχουμε μετατρέψει το Android κινητό μας σε ασύρματο ποντίκι  και πληκτρολόγιο.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Καθαρίστε και βελτιστοποιήστε τη Registry!

Σίγουρα τον όρο registry θα τον έχουμε ακούσει όλοι όσοι ασχολούμαστε με τους υπολογιστές. Κάποιοι την ονομάζουν και ως "καρδιά" του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή. Μην σας τρομάζει! Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια βάση δεδομένων που αποθηκεύει όλες τις ρυθμίσεις που βρίσκονται στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας. Περιέχει ρυθμίσεις για τους drivers των συσκευών μας, για τις υπηρεσίες (services) καθώς και για τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες. Η σταθερότητα του λειτουργικού μας συστήματος εξαρτάται από την σωστή λειτουργία της registry.  Με το πρόγραμμα "Registry Life" μπορούμε να διορθώσουμε τυχόν λάθη που υπάρχουν στην registry αλλά ακόμα και να βελτιστοποιήσουμε την λειτουργία της.

Όταν έχουμε αγοράσει έναν καινούργιο υπολογιστή είναι σε θέση να δουλεύει στο μέγιστο της απόδοσης του. Με την πάροδο του χρόνου όμως η ταχύτητα του μπορεί να μειωθεί. Με το "Registry Life" μας δίνετε η δυνατότητα να εξουδετερώσουμε δύο σημαντικές αιτίες της απώλειας της ταχύτητας. Η πρώτη αιτία είναι τα λάθη και τα "σκουπίδια" που εμφανίζονται στην registry. H δεύτερη, είναι ο κατακερματισμός και η επέκταση της registry, που προκαλείται από τα κενά τμήματα στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα.

Το πρόγραμμα "Registry Life" μπορούμε να το κατεβάσουμε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :



Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος ξεκινά απευθείας ένας έλεγχος για τυχόν λάθη που υπάρχουν στην registry. Στο πάνω μέρος εμφανίζεται ο ακριβής αριθμός από τα λάθη που βρέθηκαν και μας δίνει την δυνατότητα πατώντας την επιλογή "Run registry cleanup" να προχωρήσουμε στον καθαρισμό της registry.


H διαδικασία ελέγχου σφαλμάτων ξεκινά και όσο εκτελείται μας ενημερώνει μέσα από μία λίστα για το που βρίσκονται τα σφάλματα αυτά.


Όταν ολοκληρωθεί μας ενημερώνει αν ήταν επιτυχής η διαδικασία εκκαθάρισης. Στη συνέχεια μας δίνεται η δυνατότητα πατώντας στην δεύτερη επιλογή "Run registry optimization" να προχωρήσουμε στην βελτιστοποίηση της registry.


H βελτιστοποίηση της  registry δεν είναι τίποτα παραπάνω από την συμπίεση και την ανασυγκρότηση της. Τα αποτελέσματα μετά από την εκτέλεση της βελτιστοποίησης εμφανίζονται στον παράθυρο του προγράμματος όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Μπορούμε να δούμε το μέγεθος και την γραφική απεικόνιση της registry τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση του "Registry Life" .


Εκτός από την δυνατότητα καθαρισμού και βελτιστοποίησης  της registry το "Registry Life" παίρνει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας της registry έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα επανακτήσουμε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε εμείς ποια στοιχεία από την registry θα ελέγξει και θα καθαρίσει το πρόγραμμα.

Η ομάδα της CodeTech το δοκίμασε και σας το προτείνει σαν ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα καθαρισμού και βελτιστοποίησης της registry.

Διαβάστε Περισσότερα ...

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσβαση σε λογαριασμούς e-mail και social networks με μια εφαρμογή.

Στην περίπτωση που έχετε να διαχειριστείτε διαφορετικούς λογαριασμούς email, chat αλλά και  διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία να συνδέεστε ξεχωριστά στο καθένα απο αυτά. Το πρόγραμμα Digsby ενσωματώνει όλες αυτές τις υπηρεσίες έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συνδεόμαστε στην καθεμία ξεχωριστά. Αναλυτικά με το Digsby μπορούμε να συνδεθούμε στις παρακάτω υπηρεσίες :

Λογαριασμοί Chat / IM: AIM, Windows Live Messenger (MSN), το Yahoo Messenger, το Google Talk, το Facebook Chat, ICQ, Jabber.
Λογαριασμοί Email: Gmail, το Hotmail, το Yahoo Mail, AOL / AIM Mail, IMAP και POP.
Κοινωνικά Δίκτυα: Facebook, MySpace, Twitter

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε στο παρακάτω κουμπί :


Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να κάνουμε Register όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα :


Αφού συμπληρώσουμε το username που θέλουμε να εμφανίζεται στο πρόγραμμα και δηλώσουμε email αλλά και κωδικό πατάμε το κουμπί register. Τώρα είμαστε έτοιμοι να συνδεθούμε στο πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το username και τον κωδικό μας.


Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να προσθέσουμε πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς λογαριασμούς μας, που θέλουμε να προσθέσεουμε στο Digsby. Αυτοί μπορεί να είναι Hotmail, Facebook, Google Talk, MySpace, Gmail, Yahoo mail, AIM, MSN, ICQ, συνομιλία στο Facebook, Jabber, AOL / AIM Mail. Πατάμε σε κάθε εικονίδιο ξεχωριστά στην πάνω πλευρά του προγράμματος για να προσθέσουμε τις πληροφορίες που απαιτούνται και αυτόματα συνδέεται το disgsby με όλους τους λογαριασμούς μας. Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να προσθέσουμε μια νέα υπηρεσία κάνοντας κλικ στην επιλογή "Preferences" στο πρόγραμμα.


Η συνομιλία (chat) με το Digsby είναι πολύ απλή υπόθεση. Από την στιγμή που θα συνδεθούμε είμαστε σε θέση να δούμε όλες τις online επαφές μας στο κύριο παράθυρο του Digsby. Για να αρχίσουμε να μιλάμε μαζί τους, απλά κάνουμε διπλό κλικ στο όνομα που θέλουμε. Οι συνομιλίες παρουσιάζονται σε καρτέλες με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε αρχεία αλλά και να αποθηκεύσουμε το ιστορικό των συνομιλιών μας.


Επίσης με το Digsby λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για νέα email. Όταν έχουμε νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στη δεξιά γωνία της οθόνης μας. Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα μη αναγνωσμένα μηνύματα σε αυτό το φάκελο εισερχομένων μπορούμε να τα δούμε πατώντας το βελάκι στα δεξιά. Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα αναδυόμενα παράθυρα αλλά και να αλλάξουμε άλλες επιλογές κάνοντας κλικ στην επιλογή "Preferences" στο πρόγραμμα και στη συνέχεια κλικ στην καρτέλα "Notifications".



Μπορoύμε επίσης να στείλουμε email απευθείας από το Digsby. Απλά ανοίγουμε ένα παράθυρο συνομιλίας με έναν από τους φίλους μας και κάνουμε κλικ στην επιλογή "Email" που βρίσκεται στην πάνω πλευρά του παραθύρου. Εισάγουμε τη διεύθυνση email του φίλου μας στο πεδίο "Το". Το e-mail μπορεί να σταλεί από οποιοδήποτε από τους λογαριασμούς email που διαχειρίζονται μέσω του Digsby.
Όταν τελειώσουμε, κάντε κλικ στο κουμπί "Send".


Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του υπολογιστή μας βλέπουμε εικονίδια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τα email μας. Κάθε εικονίδιο δείχνει τον αριθμό των μη αναγνωσμένων κοινοποιήσεων.


Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κάθε δικτύου, θα μας δείξει επιπλέον λεπτομέρειες γι 'αυτό, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Με το Digsby μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε την κατάσταση μας για όλα τα κοινωνικά δίκτυα ταυτόχρονα.


Μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνιση του Digsby σε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα σε εμάς μέσα από μια συλλογή εμφανίσεων.



Απλά κάνουμε κλικ στον μενού "Preferences" και στη συνέχεια στην καρτέλα "Skin".


Το Digsby μας βοηθά να οργανώσουμε τη διαδικτυακή επικοινωνία μας με ένα μεθοδικό τρόπο. Η χρήση του είναι απλή και εύκολη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο παρουσίασης του προγράμματος από τους κατασκευαστές του.


Διαβάστε Περισσότερα ...

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ψαγμένα trick με το mouse...


Το ποντίκι αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις στην ιστορία των υπολογιστών. Μας διευκολύνει στην χρήση του υπολογιστή και συχνά προτιμάμε να κάνουμε κλικ από το να πατήσουμε το enter στο πληκτρολόγιο μας. Στην πραγματικότητα όμως, χρησιμοποιούμε το ποντίκι για να εκτελέσουμε πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που μας προσφέρει! Ας δούμε μερικά κόλπα που μπορούμε να κάνουμε.

  • Κρατήστε το πλήκτρο Shift για να επιλέξετε κείμενο.
Πιθανόν να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε συνεχόμενα αρχεία και φακέλους κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift και κάνοντας κλικ στo πρώτo και στη συνέχεια στο τελευταίο αρχείο / φάκελο. Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι ότι το ίδιο ισχύει, επίσης, για την επιλογή κειμένου σε έγγραφα, όπως το MS Word, Notepad ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.


Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι απλά ένα κλικ στον πρώτο χαρακτήρα του κειμένου που θέλουμε να επιλέξουμε και στη συνέχεια πατώντας το πλήκτρο Shift κάνουμε κλικ στον τελευταίο χαρακτήρα του κειμένου .

  • Κρατήστε το πλήκτρο Ctrl για να επιλέξετε αποσπάσματα από ένα κείμενο.
Σίγουρα θα  υπήρξε κάποια στιγμή που θελήσαμε να επιλέξουμε πολλά κομμάτια κειμένου σε ένα έγγραφο. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Κρατάμε το πλήκτρο Ctrl κατά την επιλογή του κειμένου και στη συνέχεια κρατώντας το πάλι πατημένο, επιλέγουμε ένα άλλο κομμάτι του κειμένου,  και ούτω καθεξής.


  • Κρατήστε το πλήκτρο Shift στο δεξί κλικ για επιπλέον επιλογές.
Σε όλα τα αρχεία και τους φακέλους κάνοντας δεξί κλικ με το ποντίκι επάνω τους εμφανίζεται ένα μενού που με διάφορες επιλογές σχετικά με τα αρχεία / φακέλους. Υπάρχουν όμως και κρυφές επιλογές σε αυτό του μενού οι οποίες μπορούν να εμφανιστούν αν πριν από το δεξί κλικ κρατήσουμε πατημένο το πλήκτρο Shift.


  • Μεγέθυνση και σμίκρυνση (Zoom In - Zoom Out).
Όλες οι εφαρμογές για εικόνες, οι επεξεργαστές κειμένων αλλά και οι browsers μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε μεγέθυνση και σμίκρυνση. Μπορούμε πολύ εύκολα με το ποντίκι να μεγεθύνουμε ή να σμικρύνουμε το παράθυρο που είμαστε απλά κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl κουνάμε την ροδέλα του ποντικιού. Η κίνηση της ροδέλας προς τα πάνω προκαλεί μεγέθυνση και προς τα κάτω σμίκρυνση.


  • Κλείσιμο και μεγιστοποίηση παραθύρων με το ποντίκι
Μπορούμε να κάνουμε διπλό κλικ στο πάνω αριστερό μέρος ενός ανοιχτού παραθύρου για να το κλείσουμε. Επίσης να κάνουμε διπλό κλικ στην μέση ενός ανοιχτού παραθύρου για να το μεγιστοποιήσουμε.


  • Κρατήστε το πλήκτρο Ctrl για να ανοίξετε ένα σύνδεσμο σε νέα καρτέλα.
Όταν βρισκόμαστε σε μία ιστοσελίδα και κάνουμε κλικ σε έναν σύνδεσμο μερικοί ανοίγουν στην ίδια καρτέλα και μερικοί σε νέα . Δεν έχουμε όμως την δυνατότητα να δούμε αν θα ανοίξει στην υπάρχουσα καρτέλα ή σε νέα, αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl και πατώντας πάνω στο σύνδεσμο να ανοίγει πάντα σε νέα καρτέλα.


  • Κλείσιμο καρτέλας browser
Στην περίπτωση που το αριστερό κλικ στο ποντίκι δεν δουλεύει και δεν γνωρίζουμε με ποιο συνδυασμό πλήκτρων να κλείσουμε μια καρτέλα στο browser μας, μπορούμε να πάμε επάνω στο όνομα της καρτέλας και να πατήσουμε την ροδέλα.


  • Περισσότερες επιλογές drag and drop.
Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει την μέθοδο "drag and drop" για να μεταφέρετε ή να αντιγράψετε ένα αρχείο / φάκελο. Έχετε δοκιμάσει όμως ποτέ αυτήν την διαδικασία με δεξί κλικ; Εμφανίζεται ένα μενού με τις παρακάτω επιλογές : 


  • Κρατήστε το πλήκτρο Alt για να επιλέξετε κείμενο σε στήλες.
Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να επιλέξετε κείμενο το οποίο βρίσκετε σε κάθετη στήλη στο Word; Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, με την βοήθεια όμως του πλήκτρου Alt και με το ποντίκι η επιλογή γίνεται σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
Αρχικά κάνουμε κλικ στον πρώτο χαρακτήρα που θέλουμε να επιλέξουμε. Στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο Alt και κατευθυνόμαστε προς τα κάτω για να επιλέξουμε το κείμενο που θέλουμε. Όταν έχουμε επιλέξει το κείμενο αφήνουμε το πλήκτρο Alt.


Πηγή : guidingtech

Διαβάστε Περισσότερα ...