Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πως να εμφανίσετε κρυμμένα αρχεία και φακέλους στα Windows 7




Μπορούμε πολύ εύκολα να κρύψουμε τα αρχεία και τους φακέλους μας στα Windows 7.  Όπως επίσης οι κρυφοί φάκελοι και τα αρχεία μας μπορούν πολύ εύκολα να προβληθούν αλλάζονται τις ρυθμίσεις των φακέλων. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.


  • Πατάμε στο Start (Έναρξη) και στη συνέχεια στο Control Panel (Πίνακας Ελέγχου)
  • Στο Control Panel (Πίνακα Ελέγχου) , επιλέγουμε το κουμπί Category (κατηγορίες) και επιλέγουμε small icons (μικρά εικονίδια) δίπλα στο 'view by' (προβολή ως).
  • Θα δούμε παρα πολλά εικονίδια, επιλέγουμε το εικονίδιο 'Folder Options (Επιλογές φακέλων) για να ανοίξουμε το παράθυρο ρυθμίσεων των φακέλων
  • Στο παράθυρο των ρυθμίσεων των φακέλων πάμε στην καρτέλα View (Προβολή)
  • Στη συνέχεια τσεκάρουμε την επιλογή 'show hidden files, folders and drives' (εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων)
  • Επιλέγουμε Apply (Εφαρμογή) και OK για να αποθηκεύσουμε τις ρυθμίσεις μας
Πλέον θα εμφανίζονται τα κρυφά αρχεία και οι φάκελοι στον υπολογιστή μας.


*Σε περίπτωση που θέλουμε να αποκρύψουμε και πάλι τους φακέλους που μόλις εμφανίσαμε ακολουθούμε την ίδια διαδικασία αλλά αντί για 'show hidden files,folders and drives' επιλέγουμε το 'don't show hidden files,folders and drives'

Πηγή : Τothepc
Διαβάστε Περισσότερα ...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πως να αλλάξετε την οθόνη σύνδεσης σας (Log On Screen) στα windows 7

 
 
 
Οι αλλαγές σε  screensavers, wallpapers, στον τύπο και στο μέγεθος της γραμματοσειράς είναι σημαντικές για όλα τα επίπεδα των χρηστών. Αναγνωρίζοντας αυτό, η Microsoft έχει καταστήσει ευκολότερο από ποτέ να εφαρμόσει και να προσαρμόσει μεμονωμένα θέματα με τα Windows 7.
Αυτή τη φορά, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να προσαρμόσετε στα Windows 7 την οθόνη σύνδεσης. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να επιτευχθεί αυτό, με και χωρίς λογισμικό τρίτων.
Καταλαβαίνουμε πως πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να βασιστούν σε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, ενώ άλλοι θα εκτιμήσουν την ταχύτερη καιασφαλέστερη διαδρομή. Πρώτα είναι η πιο άμεση προσέγγιση, και στη συνέχεια η χρησιμότητα του. 
Άμεση προσέγγιση
Με αυτήν την μέθοδο θα χρειαστεί να τροποποιήσετε την registry, και αν αυτό βάζει ένα κόμπο στο στομάχι σας, πρέπει να περάσουμε στην επόμενη ενότητα.

Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού Έναρξη των Windows και πληκτρολογήστε regedit στη γραμμή αναζήτησης.

Βήμα 2: Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE και επιλέξτε Εύρεση

Βήμα 3: Αναζήτηστε για OEMBackground, το οποίο θα πρέπει να είναι σε: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background. Εάν το κλειδί δεν υπάρχει, προσθέστε μια νέα τιμή DWORD με το όνομα OEMBackground.

Βήμα 4: Κάντε διπλό κλικ στην είσοδο, OEMBackground και αλλάξτε την τιμή από 0 σε 1


Βήμα 5: Ανοίξτε τον Windows Explorer και μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή: % windir% \ system32 \ OOBE

Βήμα 6: Δημιουργήστε ένα νέο φάκελο που ονομάζεται info , και ανοίξτε το

Βήμα 7: Δημιουργήστε ένα νέο φάκελο μέσα στον  info και ονομάστε τον backgrounds

Βήμα 8: Μετονομάστε το επιθυμητό wallapaper σας ως backgroundDefault.jpg και τοποθετήστε το μέσα στο  φάκελο backgrounds (οι εικόνες πρέπει να είναι μικρότερες από 245KB σε μέγεθος).

 
Αυτό θα πρέπει να αρκεί, τώρα  απλά κλειδώστε  τον υπολογιστή σας, αποσυνδεθείτε ή  επανεκκινήστε και  δείτε το με τα μάτια σας.
 
Λογισμικό τρίτων κατασκευαστών
Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με το να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στην registry - ή απλά να έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε με το χρόνο σας, το καταλαβαίνουμε. Διάφορες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών  μπορoύν να αλλάξoυν την προεπιλεγμένο wallpaper σύνδεσης των Windows 7, αλλά η αγαπημένη  μας είναι η Tweak.com 's Changer Logon.

Το λογισμικό είναι πραγματικά πάρα πολυ εύκολο στη χρήση, δεν απαιτεί εγκατάσταση, και έχει ακόμη και ενσωματωμένα εργαλεία για την αυτόματη αλλαγή μεγέθους των εικόνων σας, αφήνοντας το αρχικό αρχείο ανέπαφο. Η Changer Logon σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε γρήγορα το προεπιλεγμένο wallpaper σας  πίσω από την οθόνη σύνδεσης των Windows 7.


Ξεκινήστε με τη λήψη της εφαρμογής από εδώ και στη συνέχεια αποσυμπιέστε το εκτελέσιμο. Εκτελέστε το πρόγραμμα και όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα εμφανίζονται οι επιλογές :

«Change Logon Screen» : Σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε μια νέα εικόνα
«Test» : θα μας φέρει την οθόνη σύνδεσης μας (Log on screen)
«Revert to Default Logon Screen» : Επαναφέρει το αρχικό wallpaper των Windows 7

Όποιον από τους δυο τρόπους και αν επιλέξετε τα Windows θα έχουν μια ποιο οικία σε εσάς εμφάνιση



Πηγή : techspot
Διαβάστε Περισσότερα ...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ελέγξτε αν κάποιος χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυο σας



Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να ελέγξετε αν καποιοί  χωρίς την άδεια σας χρησιμοποιούν το ασύρματο δίκτυό σας. Οι λόγοι για τους οποίους δεν θέλετε κάτι τέτοιο είναι γιατι μπορεί να επιβραδύνει πολύ την ταχύτητα σύνδεση σας στο διαδίκτυο ή απλά δεν θέλετε κάποιος να το χρησιμοποιεί δωρεάν, ενώ εσείς πληρώνετε τον λογαριασμό. 
Φυσικά, υπάρχουν και συνέπειες για την ασφάλεια, εάν αυτό το άτομο μπορεί να έχει πρόσβαση με κάποιο τρόπο στα αρχεία του δικτύου σας, ακόμα και νομικές επιπτώσεις μπορούν να ασκηθούν αν αυτός χρησιμοποιεί τη σύνδεσή σας για πειρατεία ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να μείνετε στην ασφαλή πλευρά. Πολλοί από εσάς μπορεί να έχουν ήδη λάβει ορισμένες βασικές προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου τους και να ξέρετε τον τρόπο  γύρω από αυτά τα θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Αυτός ο σύντομος οδηγός απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους χρήστες που χρειάζονται  βοήθεια για να μάθουν αν, πράγματι, στο  ασύρματο δικτυό έχουν συνδεθεί μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες.

Ελέγξτε τις συσκευές που συνδέονται με στο router σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε με τη κονσόλα διαχείρισης του router σας, πληκτρολογώντας τη διεύθυνση IP απευθείας στη γραμμή διευθύνσεων του browser - συνήθως είναι 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 ανάλογα με το router που έχετε.
Εάν δεν γνωρίζετε τη προεπιλεγμένη διεύθυνση του router σας δείτε αυτό τον  οδηγό
ή απλά πηγαίνετε στην γραμμή εντολών (Έναρξη> Εκτέλεση / Αναζήτηση cmd) και πληκτρολογήστε ipconfig
Η διεύθυνση που χρειάζεστε θα  πρέπει  να είναι δίπλα στην προεπιλεγμένη πύλη (gateway) κάτω από τοπική σας σύνδεση. Εναλλακτικά, εάν είστε σε έναν υπολογιστή Mac, μπορείτε να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση, πηγαίνοντας στο δίκτυο κάτω από το System Preferences. Θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο "Router:" αν χρησιμοποιείτε Ethernet, ή κάνοντας κλικ στο "Για προχωρημένους ...» και στην καρτέλα "TCP / IP", αν χρησιμοποιείτε ασύρματο δίκτυο.
 Στη συνέχεια, οδηγήστε τον browser σας σε αυτή τη διεύθυνση και εισάγετε τα στοιχεία εισόδου σας - αν δεν έχετε αλλάξει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι ένας συνδυασμός του "admin" και "password" ή κενά πεδία. Έδω είναι μια λίστα με τα προεπιλεγμένα όνοματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης ανάλογα με το μοντέλο του router σας ( αλλά σας συνιστούμε να το αλλάξετε αυτό αργότερα) . Με το που μπείτε στη κονσόλα διαχείρισης του router σας ψάξτε για μια ενότητα που σχετίζεται με τις συνδεδεμένες συσκευές ή με την ασύρματη κατάσταση

Η ενότητα αυτή διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του router. Για παράδειγμα στο router DIR-655 της D-Link είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο Κατάσταση> Wireless, στα Netgear routers θα το βρείτε ως "συνδεδεμένες συσκευές", στα Linksys routers στον πίνακα  DHCP, ενώ άν χρησιμοποιείτε το  tomato firmware θα το βρείτε ως "Λίστα Συσκευών"   , και ούτω καθεξής.

 DCHP IP Πίνακας

 Παράδειγμα λίστας DCHP Client σε ρούτερ της D-link και Linksys
 
Αυτό θα πρέπει να παρέχει έναν πίνακα με την IP, MAC διεύθυνση και άλλες λεπτομέρειες της κάθε συσκευής που έχουν ήδη συνδεθεί με το router. Ελέγξτε  τη λίστα σύμφωνα με το μοντέλο σας για να βρείτε τυχόν εισβολείς.
Μπορείτε να βρείτε τη MAC / IP διεύθυνση του υπολογιστή σας πηγαίνοντας στο Command Prompt και πάλι την είσοδο "ipconfig / all". Η διεύθυνση MAC θα εμφανιστεί ως η φυσική διεύθυνση. Θα το καταλάβετε μόνοι σας για φορητές συσκευές όπως smartphones και media players δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε όλες τις επιλογές.

Ας ξεκινήσουμε δράση

Η απλούστερη και καλύτερη λύση είναι να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με χρήση WPA2 ή WPA η χρήση WEP είναι πολύ εύκολο να σπάσει οπότε αποφύγετε το αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν κάποιες άλλες μέθοδοι  που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την ασφάλεια, όπως η απενεργοποίηση του SSID Broadcast (που εμποδίζει την εμφάνιση του ονόματος του δικτύου σας σε κοντινές συσκευές Wi-Fi) ή να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο για τη δυνατότητα σύνδεσης στο router σας μόνο ορισμένων  διεύθυνσεων MAC. Δεν θα σταματήσει τους πιο αποφασισμένους εισβολείς, αλλά τουλάχιστον θα τους  επιβραδύνει.

Αυτό είναι υπερ-αρκετό για τους περισσότερους χρήστες, αλλά αν χρειαστεί πραγματικά να εντοπίσουμε ποιος έχει  σπάσει τους κωδικούς και έχει εισβάλει στο δίκτυο μας, είναι δυνατόν να εντοπισθεί η φυσική τοποθεσία του χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που ονομάζεται MoocherHunter. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε (να κάψετε) ένα Live CD για να ξεκινήσετε με αυτό τον υπολογιστή και να ψάξετε  ώστε να εντοπίσετε τους μη εξουσιοδοτημένος εισβολείς στο ασύρματο δικτύο σας. Σύμφωνα με την περιγραφή του προγράμματος, ανιχνεύει την κυκλοφορία που αποστέλλεται  μέσω του δικτύου και μπορεί να εντοπίσει την πηγή μέσα με ακρίβεια  2 μέτρων.
 
Περιττό να πούμε ότι δεν σας προτείνουμε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο αν κάποιος από εσάς  βρει τον μπελά του με τις αρχές  διότι  κάποιος χρησιμοποιεί το δίκτυό σας για παράνομους σκοπούς .
  
Πηγή : techspot
Διαβάστε Περισσότερα ...

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Οι καλύτεροι τρόποι για την προστασία του υπολογιστή από ιούς και spyware


Πολλές από τις δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανίσει ένας υπολογιστής οφείλονται σε ιούς. Είναι στο χέρι μας λοιπόν να απαλαγούμε από αυτές τις δυσλειτουργίες προστατεύοντας τον υπολογιστή μας. Μα τι είναι αυτός το ίος ;
 
Είναι ένα πρόγραμμα λογισιμικού το οποίο έχει σχεδιαστεί με κακόβουλές προθέσεις (να κάνει ζημιά στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας). Μερικά απλά βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να δυναμώσουμε το «ανοσοπηιτικό» σύστημα του υπολογιστή μας ώστε να τον προστατεύσουμε από τους ιούς :
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα τείχος προστασίας (Firewall). Τα λειτουργικά σύστήμα Windows περιλαμβάνουν ενσωματομένο τείχος προστασίας το οποίο θα πρέπει να ελέγξουμε αν είναι ενεργοποιημένο.
  •  Θα πρέπει να ενημερώνουμε το λειτουργικό μας σύστημα με της τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις που μας προτίνει το λειτουργικό μας σύστημα.  
  •  Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσουμε ένα πρόγραμμα λογισμικού για την προστασία από ιούς «αντιβιωτικό». Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά προγράμματα προστασίας από ιούς (NOD32,AVG,Avast,Norton κ.α). 
  •  Τελευταία συμβουλή είναι το να προσέχουμε τα συννημένα από τα μηνήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails). Αν δεν γνωρίζουμε την πηγή και τον αποστολέα είναι προτειμότερο να μην τα κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πως να συγχρονίσετε τον ήχο ή τους υπότιτλους στο VLC

Σε όλους μας έχει τύχει να θέλουμε να παρακολουθήσουμε μια ταινία με το VLC και είτε ο ήχος να προπορεύεται της ταινίας είτε οι υπότιτλοι να εμφανίζονται σε άσχετα χρονικά σημεία.
Σε αυτόν τον οδηγό βήμα-βήμα θα δούμε πως μπορούμε να συγχρονίσουμε τον ήχο ή τους υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρακολουθούμε μια ταινία στο VLC . Μπορούμε να το πετύχουμε είτε με μερικά κλικ από το ποντίκι είτε ακόμα πιο εύκολα με 2 πλήκτρα από το πληκτρολόγιο. 
 
Ενώ η ταινία παίζει πάμε στο Tools ->Track Synchronization και στην συνέχεια Adjustments and Effect.


Αυτό θα μας οδηγήσει στο κεντρικό παράθυρο που χρειαζόμαστε

 
Αν το πρόβλημα μας είναι ο ήχος ,που είναι εκτός συγχρονισμού, τότε το μόνο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούμε είναι με την επιλογή 1 «Advance of audio over video»  δίνοντας μια θετική ή μια αρνητική τιμή. Αν η ταινία είναι μπροστά από τον ήχο τότε δίνουμε μια αρνητική τιμή έως ότου παρατηρήσουμε ότι έχει συγχρονιστεί. Παρομοίως, αν η ταινία είναι πίσω από τον ήχο, τότε θα δώσουμε θετική τιμή. 

Υπάρχει βέβαια ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος χωρίς την χρήση του παραθύρου αυτού απλά και μόνο από το πληκτρολόγιο μας όταν παρακολουθούμε την ταινία. Πατώντας το πλήκτρο J θα προχωρήσει τον ήχο πιο μπροστά από την ταινία ενώ το πλήκτρο K θα καθυστερήσει τον ήχο σε σχέση με την ταινία.

Στην περίπτωση που έχουμε πρόβλημα με τους υπότιτλους έχουμε και εδώ δύο λύσεις. Η πρώτη λύση είναι με την χρήση του παραθύρου που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Σε αυτήν την περίπτωση πάμε στην επιλογή 2 «Advance of subtitles over video»  και μειώνουμε ή αυξάνουμε την τιμή ώστε να πετύχουμε τον  συγχρονισμό των υπότιτλων. 

Η δεύτερη λύση είναι με το πληκτρολόγιο. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε το πλήκτρο G ώστε να προχωρήσει τους υπότιτλους μπροστά είτε το πλήκτρο H και να καθυστερήσει τους υπότιτλους σε σχέση με την ταινία.

Καλή τηλεθέαση!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Mouse ή scanner? Γιατί όχι και τα δύο μαζί ...


Κερδίστε χώρο στο γραφείο σας!
Η LG ενσωματώνει δύο συσκευές σε μια. Ποντικί και scanner σε μια συσκευή.

Διαβάστε Περισσότερα ...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πως να αλλάξετε αυτόματα τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή σας ανάλογα με το δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι στα Windows 7

Τα Windows 7 έχουν αρκετά εξαιρετικά χαρακτηριστικά τα περισσότερα από τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε οτί υπάρχουν. Ένα από αυτά είναι ότι τα Windows 7 μπορούν να αλλάξουν αυτόματα τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή σας με βάση το δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι.
Πάμε στo "Devices and printers"  και στη συνέχεια κάνουμε κλικ σε ένα από τους εκτυπωτές το  όποιο θα μας ενεργοποιήσει κάποια κουμπιά στην tollbar. Τώρα μπορούμε να επιλέξουμε το κουμπί  "Manage default printers"

Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε το  “Change my default printer when I change networks”.
 Τώρα μπορούμε να επιλέξουμε ένα δίκτυο στο πρώτο μενού και στην σενέχεια μπορούμε να επιλέξουμε τον εκτυπωτή που θέλουμε να ορίσουμε για αυτό το δίκτυο. Το κόλπο είναι να επιλέξετε "No network" για κάθε φορά  που δεν είστε συνδεδεμένοι.

Εδώ μπορείτε να δείτε  ότι είναι επιλεγμένο στο δίκτο του σπιτιού  να εκτυπώνει στον εκτυπωτή του σπιτιού και όταν είμαστε εκτός σπιτιού να εκτυπώνει στον PDF εκτυπωτή.
Δεν χρειάζεται να κάνεται τίποτα παραπάνω!!! ο προεπιλεγμένος εκτυπωτής θα αλλάξει αυτόματα ανάλογα με το δίκτυο στο οποίο είσαστε συνδεδεμένοι.

Σημείωση: αυτό δεν λειτουργεί για την έκδοση Home των Windows 7

Διαβάστε Περισσότερα ...